Hendelsen fant sted i fjor da Kato Steinhaug skulle en kort tur innom legen på sykehuset. Etter vel én time vender han tilbake til bilen og ser boten. Han forstår da ingen ting.

– Dette skjedde til tross for at jeg har betalt 45,97 kroner. Det sto i appen at betalingen gjaldt for 24 timer. Jeg fikk ikke til å endre det, men tenkte «ok».

Bare i ettertid forsto han at han brukte feil kode. Det er nemlig ulik takst for ansatte og alle andre som skal parkere på sykehuset. Problemet, slik Steinhaug opplever det, var at teksten som forklarte hvem som skulle bruke hvilken kode sto i lite synlig skrift.

Vil advare

Nå ønsker han at Harstad Tidende deler historien. Dette som advarsel for andre, og i håp om at Easy Park skal gjøre det tydelig hvilken kode som gjelder for folk og hvilken som gjelder for ansatte. Etter hendelsen er det noe tydeligere merking ved kodene om hvem som skal betale hva, men Steinhaug er fremdeles ikke fornøyd.

– Man må ned på kne for å kunne lese dette, sier han.

Skal ta opp saken

Etter hvert betalte Steinhaug boten for å få saken ut av verden.

– Men i tillegg til boten beholdt de pengene jeg betalte automaten. Det bør de gi tilbake, sier han.

– Det er beklagelig at det har oppstått en situasjon hvor misforståelse har ført til utstedelse av kontrollsanksjon, sier Tom-Roger Mauseth, seksjonsleder teknisk drift, UNN Harstad.

Han sier at det har vært få tilbakemeldinger på dårlig eller uklar merking på automatene.

– UNN har nettopp inngått ny avtale om oppfølging av våre parkeringsområder. Og i den sammenheng vil vi i dialog med avtalepartner gjennomgå områdene for å se på om det er noe som vi kan endre på slik at det skal bli lettere for brukerne å forholde seg på riktig måte. Og således unngå kontrollsanksjon. Ved denne gjennomgangen, vil det at brukerne ofte har det travelt og forståelig kanskje har andre tanker i hodet, være et moment vi tar med.

Jeg kan ikke se at Kato har henvendt seg til oss etter hendelsen på UNN Harstad i februar 2017, noe som gjør det utfordrende for da er vi heller ikke informert.

Den riktig måten her hadde vært å ringt eller sendt mail til vår kundeservice så vi kunne behandlet saken.

- Burde tatt kontakt med oss

- Jeg kan ikke se at Kato har henvendt seg til oss etter hendelsen på UNN Harstad i februar 2017, noe som gjør det utfordrende for da er vi heller ikke informert.

- Den riktig måten her hadde vært å ringt eller sendt mail til vår kundeservice så vi kunne behandlet saken, sier Ludvik Eide i Easypark.

- Klagen er imidlertid behandlet av parkeringsoperatør på stedet.

Ifølge Easyparks logg ble skiltene med «Gjester» og «Ansatte» sendt ut i 2015.

- Når brukeren starter en parkering i appen får han/hun også opp all informasjonen som må ses over og bekreftes før parkeringen er aktiv.  I dette tilfellet kommer det tydelig fram at det er ansatt og ikke gjesteparkering som er bekreftet og valgt. Vi har forøvrig ikke hatt noen stor problematikk med slike tilfeller tidligere.

- Bør Steinhaug få pengene tilbake?

- Da Steinhaug ikke informerte oss om saken som nå snart er 1 år gammel er det dessverre lite vi kan gjøre.

Easypark legger til at de har oppdatert appen og av den grunn sendes det ut nye skilter til hele markedet.

ENDRET: Etter at Kato Steinhaug fikk bot er merkingen av hvem som skal bruke hvilken kode bedret. Før sto det i hvitt under koden om det gjalgt ansatte eller andre.