Leilighetene skal bygges mellom Evenskjer Fargehandel og strandlinja, og det er beregnet at de vil være innflyttingsklare høsten 2019.

Tre soverom

I tillegg til å ligge nært sjøen, vil leilighetene ha god solgang og en sentral beliggenhet i forhold til Evenskjer sentrum.

– De ti leilighetene blir alle på omkring 100 kvadratmeter, med tre soverom og egen garasje. De fem leilighetene i andre etasje får heis opp til en svalgang som ligger på motsatt side av panoramautsikten mot Tjeldsundet. Leilighetene er 40-50 meter fra stranda og omkring 200 meter fra Evenskjer sentrum. Her kan man sitte og følge med i det som skjer både i småbåthavna og i Tjeldsundet, sier styrelederen i Eno eiendom AS.

Evenskjer vil vokse

Olsen mener Sjøkanten Panorama vil bli et flott supplement til eksisterende, og planlagte, boligprosjekt på Evenskjer.

– Det skjer mye i regionen som vil påvirke befolkningsutviklinga i tida som kommer. Forsvarets utbygging i Evenes og etableringa av den nye fagskolen ved Norges Brannskole på Fjelldal vil gjøre Evenskjer til et attraktivt sted å bo.

Unik beliggenhet

Det er EiendomsMegler 1 Nord-Norge som skal forestå salg av leilighetene, og daglig leder Runar Bjørkelund mener beliggenheten er unik.

– For dem som ønsker å bo nært sjøen, tror jeg ikke at det kommer til å dukke opp mange flere slike muligheter. Ellers tror jeg at timingen i markedet er kjempegod, med alt som skal skje i regionen i tida framover. Derfor kan det være lurt å kjøpe leilighet i forkant av de store etableringene, for eksempel i Evenes.

Ett års byggetid

Eno Eiendom AS har brukt A3 Arkitektkontor til å tegne leilighetene og har engasjert Boligplan AS som hovedentreprenør. Norconsult AS har fått oppdraget med oppfølging og kontroll med gjennomføringa av prosjektet. Innen kort tid vil det bli avgjort om Sjøkanten Panorama skal etableres som et borettslag eller et selveierprosjekt styrt av et sameie.

– Hvis alt går slik som vi håper, blir det byggestart høsten 2018 og innflytting etter ett år, sier Oddgeir Olsen.

POPULÆRE: Både styreleder i Eno Eiendom AS, Oddgeir Olsen (til venstre), og eiendomsmeglerne Bente N. Larsen og Runar Bjørkelund i EiendomsMegler 1Nord-Norge, tror leilighetene blir populære salgsobjekter. Foto: Per Jan Pedersen
STUE OG KJØKKEN: Åpen løsning med stue og kjøkken.
UTSIKT: Slik vil utsikten mot Tjeldsundet bli fra stua.