Tirsdag kritiserte fylkesråd Sigrid Ina Simonsen næringslivsprisens jurysammensetning der det i årevis kun har vært mannlige medlemmer.

- Dette har nå blitt tatt opp år etter år. Slik juryen er satt sammen i dag er den ikke representativ for befolkningen. Det sendes også tydelige signaler om hvem som har definisjonsmakt, sier hun.

Sigrid Ina Simonsen: - Det kan da ikke være så vanskelig

i 2015 kom ordfører Marianne Bremnes med kritikk av de samme forholdene, men da Harstad Tidende intervjuet juryleder Lasse Hagerupsen tirsdag morgen sa han at det ikke var noen planer om å endre på statuttene som bestemmer hvem som skal sitte i juryen.

Senere samme dag forteller Hagerupsen at det likevel blir endringer av praksis.

- Vi har hatt et kort møte i dag hvor vi har diskutert saken. Vi forstår kritikken og ønsker å endre sammensetningen av juryen for å skape en bedre kjønnsbalanse. Det er ikke enkelt å gjøre det raskt, men vi skal sikre en god balanse. Vi skal nå se på statuttene, sier Hagerupsen.

Det hører med til historien at også flere andre enn Marianne Bremnes og Sigrid Ina Simonsen har kritisert de mannsdominerte juryene til ulike priser i Harstad. Ragni Løkholm Ramberg og Jan Fjellstad er blant andre som har bedt om endringer.

Simonsen er glad for at juryen nå skal endres.

- Dette er en gledelig nyhet. Jeg synes det er et eksempel til etterfølgelse for også andre juryer, sier Sigrid Ina Simonsen.

Les også

Vil likevel endre på kjønnssammensetningen

Fornyet kritikk mot «gubbejury»

Juryen ønsker dine tips til hvem som skal vinne næringslivsprisen

Kjønnsfordeling over alle støvleskaft