– Opplæring begynner i barnehagene. Da må det pedagogiske styrkes derfra og oppover i skolen. Det betyr flere lærere og styrking, eller i hvert fall beholde, det videregående tilbudet i Sør-Troms, sier leder Alf Fagerheim. – Vi vil styrke Rå og den videregående opplæringen i Harstad.

Senterpartiet mener også at Harstad bør få mulighet til å utdanne folk til primærnæringene.

– Harstad bør ha en naturbruksutdanning som kan bidra til at primærnæringene styrkes. Kommunen bør dessuten tillate at primærnæringene søker midler fra næringsfondet. Vi får stadig høre at folk ikke søker fordi de mener å få signaler om at de ikke får støtte, sier Fagerheim.

Partiet slår også et slag for havbruk.

– Det handler om å være frampå med hensyn til nye næringer slik at ungdom se rat de er å satse på.

Gjennomslag

Partiet håper å få gjennomslag for sine saker, slik de har fått til tidligere.

– Ved å være på innelaget kan vi oppnå gjennomslag. Det har vi klart med ballbinger på Bjarkøy, Lundenes og i Kila, kollektivsatsingen i Harstadpakken og redusert halleie. Vi vil ha gratis halleie for barn og unge, men en reduksjon er et stykke på vei mot gratis halleie.

– Dessuten har vi bidratt til å opprettholde 16 sykehjemsplasser på Bjarkøy. Det bør ikke være noe problem for byfolk å være der. Hele kommunen er Harstad. Er det ledige plasser må de brukes, sier Fagerheim.

Et byparti også

Han mener å se en trend der folk vil bo utenfor sentrum.

– Bjarkøy og Grytøy har gode bo- og leveklynger. Bydelene må styrkes slik at tilbudene er der til dem som vil ut av sentrum.

Selv om Senterpartiet taler distriktenes sak, understreker Fagerheim dette:

– Vi er ikke bare et distriktsparti. Vi er også et byparti.

Og lokalpartiets styre består etter årsmøtet av Alf Fagerheim (leder), Stig Solheim (ny nestleder), Renathe Eline Jakobsen (nytt styremedlem), Espen Ludvigsen, Anne Margrete Eneberg og Birger Theodorsen. I tillegg skal det i styret sitte en ungdomsrepresentant.