I 2018 er bygget 99 år gammelt. Da det sto ferdig i 1919 ble det fram til 1969 produsert ulike typer margarin i lokalene. Siden da har blant andre Mølla bakeri holdt til her, inntil Inko overtok lokalene i 2008.

Nå ser administrerende direktør Lisbeth Ringstad i Inko fram til å flytte inn i et topp moderne lokale, som hun mener vil tilfredsstille alle krav til kompetanseutvikling og oppfølging av jobbsøkende.

En ren kompetansebedrift

– Når vi nå etablerer et kompetansehus som gjør oss langt bedre i stand til å drive kursvirksomhet, samler vi omsider alt under ett tak. Det betyr blant annet at avdelingen i Byskillet, som vi har drevet siden tidlig 70-tallet, blir lagt ned.

– Her har vi hatt kursavdeling, kontor, trykkeri- og kopitjenester samt deler av administrasjonen samlet. Nå er det helt slutt med denne type kommersielle tjenester. I dag er vi mer en ren kompetansebedrift innen arbeids- og inkluderingsopplæring.

Langt mer effektivt

– Nå vil vi få tre store undervisnings- og kursrom i tillegg til et eget mingleareal, som gjør oss i stand til å kjøre flere jobbutviklingskurs samtidig.

– Vi får også samlet alle våre jobbkonsulenter i sentrum. Disse er i dag spredt på tre ulike lokasjoner, noe som nå gjør oss i stand til å drive langt mer effektivt, sier Ringstad.

– Et løft for Inko

Ombyggingen er kostnadsberegnet til om lag 25 millioner kroner, og vil inneholde 500 kvadratmeter i hver etasje.

Ifølge Ringstad er Inko en solid bedrift med god økonomi og en del «pæng på bok». Hun er derfor ikke engstelig for at denne investeringen skal skape problemer for bedriften.

– Tvert imot. Dette er et løft for Inko som vi er nødt til å ta for å være konkurransedyktig innen dette markedet, som har blitt stadig tøffere de seneste årene, sier hun.

Legger ned i Samasjøen

Antall ordinært ansatte er i dag om lag 45 personer. I tillegg er det 75 ansatte inne varig tilrettelagt arbeid (VAT). Disse holder til ved Inkos avdelinger i Samasjøen, Kvæfjord og på Stangnes.

– Også for avdelingene i Kvæfjord og på Stangnes er ombyggingsprosesser under planlegging, mens bygningene ved avdelingen i Samasjøen vil bli solgt, og de ansatte vil bli flyttet til Stangnes, forteller Ringstad.

bygges om: Inko i Storgata vil gjennomgå en betydelig ombygging innendørs. Fasadene vil ikke bli endret. Foto: andreas Isachsen
skisser: Lisbeth Ringstad med skissene som viser hvordan kursavdelingen kan bli seende ut. Foto: andreas Isachsen
minglearealer: Slik kan det hende minglearealene vil bli etter ombyggingen. Illustrasjonsfoto Foto: illustrasjonsfoto