Spørsmålet ble stilt av fylkestingsrepresentant Hanne CS Iversen (FrP) i fylkestinget torsdag.

Ulogisk reduksjon

Hun ville ha en forklaring på hvorfor fylkesrådet legger ned medier og kommunikasjon på Stangnes videregående skole.

– Medier og kommunikasjon ved Stangnes har vært et godt bidrag til mediebedriftene i Sør-Troms med mange utplasseringer, og har høsten 2017 vært et godt besøkt utdanningsvalg.

Med tanke på de utviklingstrekkene som foreligger for Sør-Troms, ser vi det ulogisk å ytterligere redusere utdanningstilbudet i regionen. Sør-Troms er den eneste regionen i fylket som ikke er i en bratt, nedadgående tendens. Sørfylket er også et område hvor det i de nærmeste årene vil bli realisert mange større prosjekter som vil føre til økende behov for kompetanse og tilflytting, sa Iversen.

Hun ville vite om fylkesråden har tatt alle opplysningene med i vurderingen når han legger ned tilbudet i Sør-Troms.

Få søkere

Fylkesråd Roar Sollied viste til at bakgrunnen for at noen tilbud er fjernes skyldes i hovedsak ungdommenes egne valg, og nedgangen i søkere med ungdomsrett i Sør-Troms.

Bare åtte søkte Medier og kommunikasjon for skoleåret 2017/2018, seks av dem var fra Troms og to fra Nordland. Kapasiteten er 30, noe som førte til at vg1 ikke ble igangsatt. Det er da heller ikke grunnlag for å starte opp et vg2- tilbud for den nevnte linja veed Stangnes videregående skole for 2018/2019.

Dyrt å drifte

Fylkesråden viser til at søkertiltgangen til Medier og kommunikasjon har vært lav over tid.

– Medier og kommunikasjon er et studieforberedende tilbud som er dyrt å drifte med få elever i klassen. Kanskje særlig på Stangnes fordi skolen ikke har andre studieforberedende tilbud utenom påbygg. Det er altså få muligheter for samkjøring, påpekte fylkesråd for utdanning, Roar Sollied.

Turid Ingebrigtsen