– Dette er bare så uendelig trist, sier folk Harstad Tidende har snakket med.

Noen nekter å tro at mannen i 60-årene har begått de påståtte overgrepene, andre forteller at ryktene om dette har florert i bygda i flere år.

– Det er i alle fall fem år siden jeg første gang hørte at mannen skulle være spesielt opptatt av de unge, sier en person til avisen.

Over 40 år

Ingen i bygda vil stå fram med navn. Folk reagerer imidlertid kraftig på at ugjerningene skal ha skjedd over en periode på over 40 år og at de unge ofrene daglig kan ha møtt gjerningsmannen i bygda.

- Folk er rystet, men det er ingen som prater åpent om saken. Til det er stedet for lite, alle kjenner alle og mange av innbyggerne er i slekt med hverandre.

Det var tirsdag 5. desember at politiet pågrep mannen etter et anonym tips. Politioverbetjent Jostein Kroken ved Narvik Politistasjon opplyste torsdag at åtte personer har fått status som fornærmede i saken og at flere har kontaktet politiet på tipstelefonen. Politiet forbereder nå avhør av et sted mellom 10 og 20 personer som vil kunne få status som fornærmet i saken.

Ikke alle har hørt ryktene

Selv om folk er rystet, er det flere som for flere år siden hørte snakk om at det snart kunne dukke opp en alvorlig sedelighetssak.

I andre kretser er saken helt ukjent.

– Vi har aldri hørt noe om disse ryktene, ingen har nevnt noe som helst. Vi velger å betrakte den siktede som uskyldig inntil det motsatte er bevist, sier en av innbyggerne. Den siktede skal være betraktet som en ressursperson i bygda.

Den siktede mannen i 60-årene nekter straffskyld.

Les mer

Fornærmede kaller saken en tragedie

Ordføreren: - Metoo-kampanjen kan ha ført til at saken ble kjent

Advokaten refser politiet

- Vi hørte de første ryktene om denne saken for fem år siden

Opp mot 30 barn kan være offer i saken

Skal ha begått overgrep som ung mann

Åtte offer har hittil tatt kontakt med politiet

Åpen sak: Politiet ber om tips

Overgrepene skal ha skjedd fra 1970-tallet fram til i dag

Mann i 60-årene siktet for overgrep mot barn