Det er ikke få aktiviteter de står for, damene ved aktivitetssenteret på Sama.

Arvid Eliseussen, som er en av mange ivrige brukere av senteret, synes de absolutt fortjener en overraskelse og god omtale.

- Leder Ingeborg Skjervum og kokk Gunn Tove Johansen, samt alle de frivillige gjør en uvurderlig innsats for de eldre. Fem dager i uka året rundt. Her tilbereder de næringsrik og rimelig husmannskost. I tillegg steller de i stand hyggelige og underholdende aktiviteter til berikelse for de besøkende, skriver han i en e-post til avisen.

Kjempeinnsats

Aktivitetssenteret er nemlig daglig fylt opp av pensjonister. I kafeen og i arbeidsstuene. Det synes Ingeborg Skjervum og hennes kompani er bare hyggelig.

- Vi får bare enda mer energi, vi, jo flere som møter opp. Da har vi det ekstra trivelig. I dag har Harstad Pensjonistkor vært her og sunget jula inn med over hundre tilhørere, sier hun, og takker hjerteligst for julestjerna.

- Samtidig må vi få takke de 40 frivillige som går i faste turnuser her. Julestjerna må være for den kjempeinnsatsen de gjør, samtidig som de sparer kommunen for masse penger. Uten dem kunne vi aldri ha drevet som vi gjør, med bare tre ansatte.

800 brukere

Sama aktivitetssenter er for mange et fast holdepunkt i hverdagen, ifølge de blide damene.

- Mange ser på senteret som sitt andre hjem. Noen faller fra, nye kommer til. Men totalt har vi rundt 800 brukere, mange av dem gjengangere. De blir vi naturlig nok godt kjent med, også de pårørende. Da er det ikke rart vi har det så trivelig, er det vel?