Prosjektleder Bjørn Aage Nibe i Consto er fornøyd med framdriften.

– Snø og storm har ikke hindret oss. Vi har heller ikke møtt på andre uforutsette hendelser som har kunnet gi utsettelser, sier han.

Målet til Inge Falck Olsen og Kristian Holst, herrene som står bak, er at det de neste årene skal vokse fram en pulserende og folksom bydel der det i flere tiår ble tatt imot og behandlet fisk. Totalt vil det komme rundt 130 leiligher.

Nibe sier det for tiden jobber 10-15 mann med grunnarbeidet.

– I denne uken har vi dykkere som lokaliserer stein langs fyllingskanten. Mudderprammen fjerner disse for at de ikke skal hindre spunting, sier han.

Harstad Maskin bygger ny vei fra Tordenskjolds gate, SP Maskin river de gamle lagerbyggende til Holst sitt fiskemottak.

– Spuntingen blir kaifronten. Oppå vil stien langs sjøen gå. Spuntingen skal også holde havet ute når vi går i gang med byggingen av garasjeanlegget i to etasjer. Underetasjen blir liggende under havnivået, sier Nibe.

De gamle Holst-byggene skal være fjernet i løpet av januar og spuntingen skal være ferdig i begynnelsen av februar.

– Først etter påske vil vi begynne å bevege oss oppover etasjene. Først da vil folk begynne å få et forhold til boligblokken, sier han.

Den første blokken er noe ombygd, og har 53 leiligheter i 10 etasjer. I planen ligger det to lignende blokker mot nord.

– Det er ikke bestemt om disse blokkene blir bygd så snart den første blokken står ferdig. Det blir trolig tatt en avgjørelse like over nyttår, sier prosjektlederen fra Evenskjer.

Fortsetter arbeidet i dagens tempo kan leilighetskjøperne flytte inn i juli 2019.