Kurset er et ICDP-program (International Child Development Program) som er beregnet å være helsefremmende og forebyggende, og med mål å styrke omsorgen og oppveksten for barn og unge. Det retter seg mot omsorgsgivere og skal styrke deres omsorgskompetanse.

Lærer av hverandre

Og det har vært et vellykket tiltak som flyktningene er svært fornøyd med, forteller Bente Heitmann, som sammen med Anne-Torill Drønen og Kholoud Samadaa har ledet gruppen.

– Vi har blant annet tatt opp samspill mellom barn og foreldre, grensesetting og fremming av barns holdninger, sier hun.

Et viktig element på kurset er å ta lærdom av hverandre.

– De har med seg sin måte å drive oppdragelse på, men så kan de bli usikre på hvordan ting fungerer i Norge. Alle foreldre gjør mye bra, og vi prøver å hente det beste i alle kulturer og bevisstgjøre foreldrene på det de allerede gjør og kan, sier Heitmann.

– Dette er for øvrig en type kurs alle, uansett etnisitet og bakgrunn, vil ha nytte av.

Har fått mange svar

De som har vært gjennom kurset var torsdag samlet for siste gang. På avslutningen var det disket opp med arabisk mat og lussekatter fra Norge. Her var det Falafel, Kabbeneie, Zater, Saraia og Safiha – mat som Heitmann og Drønen var relativt ukjent med, men som de andre kjenner godt. Norsk eller arabisk, maten gikk ned på høykant. Så godt var det.

Og deltakerne på kurset fikk sine deltakerbevis på at de har vært med, lært av helsesøstrene og av hverandre.

– Det har vært fint å være med. Vi har lært nye ting og har fått svar på mange spørsmål vi hadde, sier deltakerne.

Blant det de har vært usikre på, er barnevernets rolle i Norge.

– Derfor hadde vi barnevernet på besøk på ei samling. De fortalte om jobben de gjør og svarte på mange spørsmål, sier Heitmann.

Nå er den tredje gruppen «uteksaminert». Og kanskje starter en ny gruppe opp i februar.