Ap, SV og Sp i Evenes sto sammen med eget forslag til neste års budsjett der de blant annet går for en opprustning av Evenesmarkveien, samt at de vil oppjusterer midlene til veivedlikehold med 200.000 kroner til 530.000 kroner.

– Vi er opptatt av nøkternhet. Vi har alle et ansvar for ikke å havne på Robek-lista, sa Torill Larsen (Ap).

Flere reagerte på at Høyre ønsket å ta opp mer i lån til blant annet utbedring av flere veier, i tider med ei stor skole- og flerbrukshallutbygging, som man ennå ikke ser totalkostnaden for.

– Jeg er stolt av å tilhøre et parti der vi vil bruke penger på vedlikehold av veiene Bergviknes, Sund og Evenesmark, godt fordelt over hele kommunen. Jeg er stolt av et parti som vil fjerne eiendomsskatten på næring og tilrettelegge for nye arbeidsplasser, sa ordfører Svein Erik Kristiansen (H).

Arne Martin Hauan (Ap) sa at det er bra at Høyre vil sette av 3,5 millioner kroner til vei.

– Privat ønsker også jeg meg en Tesla, men jeg har ikke råd til det. Høyre vil låne til sammen ti millioner kroner, i tillegg til at vi bygger ny skole.Rådmannen har satt rammene til oss, og de burde vi forholde oss til, sa Hauan.

– Det er store investeringer, men tør vi la være å satse når vi har mulighetene? Vi vil at folk får lyst til å bosette seg her, sa Viveka Teräs (H).

Trude Hagland mente ytterligere låneopptak er uansvarlig.

– Jeg er kritisk til at man vil ta seks millioner kroner fra disposisjonsfondet, når vi ennå ikke vet hva skole og hall vil koste. Det holder heller ikke å asfalter og fikse stikkrenner på Sundveien. Her må mere til, sa Skjalg Hamnes (Sp).

Etter gruppemøte kom Sisilja Viksund med en tilføyelse fra Høyre, om å avvente låneopptak til vei og gatelys, til man vet mer hva utgiftene til skole/hall blir.

Men de rødgrønne mente summen ikke vil bli klar i 2018, så de ville ikke støtte Høyres forslag.

Frps Sissel Haldorsen ble invitert til å forhandle med de rødgrønne om deres forslag. Men hun endte på Høyres forslag.

– Ti millioner kroner ekstra i lån er mye, men det er kanskje forsvarlig på grunn av flyplass-satsingen, sa Haldorsen.

Høyres forslag ble vedtatt med ni mot åtte stemmer. Forslaget innebærer startlån Husbanken på tre millioner kroner, fire millioner kroner til gatelys og 3,5 millioner til Evenesmarkveien.