Strekningen det nå gjelder er parsell 3, Ura. Det er Troms fylkeskommune som er veieier og som finansierer prosjektet. Prosjektet ble første gang lyst ut tidligere i år, men måtte etter kort tid trekkes tilbake da det ble oppdaget noen tekniske utfordringer i konkurransegrunnlaget. Den tekniske løsningen er nå omprosjektert og Troms fylkeskommune har på nytt bevilget midler slik at prosjektet kan lyses ut og gjennomføres.

Dette skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Sikrer næringstransporten

– Dette er et viktig prosjekt for Troms fylkeskommune, og det er ingen tvil om at akkurat denne delen av fylkesveien er spesielt krevende. Derfor er det veldig viktig at vi nå får gjennomført dette prosjektet slik at vi sikrer veien for næringstransporten, og spesielt sjømatnæringen, og selvfølgelig også for folk flest som ferdes her, sier fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms fylkeskommune, Ivar B. Prestbakmo (Sp).

De siste årene har det vært gjort omfattende forbedringer på deler av veien mellom Hamnvik og Sørrollnes i Ibestad kommune. Veien er smal og svingete, og to delstrekninger er så langt utbedret.

Nå er det klart for oppstart på den tredje strekningen. Dette prosjektet er på cirka 1,3 kilometer og starter rett sør for Hamran og strekker seg mot Sørrollnes.

Ferge og skyssbåt

– Det er et omfattende og komplisert arbeid som skal i gang. I tillegg til at det er bratt og trangt på stedet er det også en del steinur på oversiden av veien som blir utfordrende å sikre. Arbeidet består i å bygge ny og bredere vei langs den eksisterende traseen. Breddeutvidelsen vil normalt være på om lag 1,5 meter + grøfter. I tillegg blir det gjort særlige tiltak med tanke på stabilisering av vei og sikring i et cirka 220 meter langt område med steinur.

Veien blir stengt for all trafikk i hele anleggsperioden. På samme måte som det var i 2016, legges det opp til å bruke det midlertidige fergeleie på Breivoll og i hele byggeperioden vil ferga gå i en egen rute mellom Harstad, Sørrollnes og Breivoll. Det blir lengre seilingstid og færre avganger. Det settes også opp en egen skyssbåt mellom Sørrollnes og Breivoll i hele perioden.

Arbeidet settes i gang i april 2018. Går alt etter planen, er veien ferdigstilt i løpet av høsten 2018.