Mottakeren av julestjerna står for lagkraft og initiativ for de aktive i revmatikerforeningen i Harstad, som totalt består av 300 medlemmer.

- Hun gjør en kjempeinnsats for at vi skal være aktive og holde oss i form. Hun fortjener virkelig en oppmerksomhet. Vi var flere i foreningen som hadde tenkt å tipse avisen om akkurat henne, sier Karin Fagerli, som sammen med Harstad Tidende overrasket henne med ei julestjerne.

Kafebesøk og knokkelpils

Karin Fagerli har flere gode ord om den initiativrike dama.

- For flere år siden startet hun turgruppa Den Glade Vandrer, der femten av oss aktive går på tur sammen hver uke. Hun tar også initiativ til kafebesøk og månedlig knokkelpils, som vi kaller det. Vi er et sammensveiset gjeng som går i Grottebadet, drar på overnattingsturer og lager mat sammen. Alt dette er det hun som står i spissen for, sier Fagerli.

Aktiv

Anita Bergman synes selv hun har stor glede av å være aktiv sammen med medlemmene.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle bli belønnet sånn. Tusen takk, sier hun overrasket.

- Alle har godt av å være aktive, spesielt vi som har reumatisme. Da jeg fikk diagnosen, var jeg bare 30 år. Jeg bestemte meg straks for å engasjere meg. Det lønner seg når det kommer til viktige politiske avgjørelse i samfunnet, sier hun, og legger til at de ønsker flere medlemmer velkommen i foreningen.

- Vi har ofte faglige foredrag på møtene, vi utveksler erfaringer og lærer av hverandre. Ikke minst har vi det veldig sosialt sammen.