Politioverbetjent og seksjonsleder ved etterforskningsseksjonen på Narvik politistasjon, Jostein Kroken, opplyser til Harstad Tidende at det da blir sendt ut en pressemelding om saken.

Anonymt tips

Tirsdag 5. desember ble en mann i 60-årene pågrepet av politiet i Ofoten, mistenkt for seksuelle overgrep.

Pågripelsen skjedde etter et anonymt tips til politiet forrige måned. Med grunnlag i dette tipset iverksatte politiet i Ofoten videre undersøkelser og besluttet å pågripe mannen tirsdag. I forbindelse med aksjonen ble det også foretatt ransaking og det ble tatt beslag, blant annet av datautstyr.

Siktelse

Mannen er siktet for seksuell handling med ett eller flere barn under 16 år over en periode som strekker seg fra 1970-tallet og frem til i dag.

Siktede som er avhørt i saken, erkjenner ikke straffeskyld. Nye avhør vil bli tatt av siktede etter hvert som etterforskningen skrider frem.

Fengsling

Siktede er varetektsfengslet i 4 uker, bakgrunnen for fengslingen er fare for bevisforspillelse.

Politiet opplyste fredag at de er i startfasen på etterforskningen og hadde på det tidspunktet ikke oversikt over omfanget av saken. Det skal imidlertid være flere fornærmede i saken.

Politiet i Ofoten har satt ned et team som jobber med denne saken og vil i tiden fremover foreta både taktisk og teknisk etterforskning i saken.

Politiet og kommunen har telefonnummer som folk kan ringe med henholdsvis tips og spørsmål om saken.

Etter at nyheten om overgrepssiktelsen ble kjent, har Tjeldsund kommune og ordfører Liv Kristin Johnsen jobbet for være klare med å snakke med innbyggere som tar kontakt.

Kommunen har opprettet telefonnummer slik at folk som får anledning til å snakke med helsepersonell. Alle henvendelser behandles konfidensielt.

Telefonnumrene som kommunen har opprettet er:

• Helsesøster 913 38 820

• Omsorgssjef 975 22 073