Dag Solberg har vært aktiv i Medkila idrettslag i mange år. Som medlem siden han selv begynte å spille fotball på 70-tallet, og senere med ulike verv, blant annet som styreleder på 90-tallet. I årene 2006 - 2013 var han daglig leder. I 2014 ble han hedret som æresmedlem nummer elleve i forbindelse med Medkila ILs 70-årsjubileum.

I dag er Dag Solberg styreleder i Medkila Fotballpark AS, og det er styremedlem Trond Eliassen som mener han fortjener julestjerna for sitt langvarige engasjement.

Drivkraft

- Dag har vært drivkrafta i Medkila idrettslag i flere tiår, og er for mange kjent som mister Medkila. Han er en ildsjel som stiller opp for alt og alle, og som vet det meste om utviklingen i idrettslaget. I tillegg er han aktiv i Harstad hundeklubb, sier Eliassen.

- Trivelig å bli satt sånn pris på, sier Dag Solberg ved overrekkelsen.

- Egentlig er det han som skulle hatt denne oppmerksomheten. Han bruker selv uttallige timer i uka på styrearbeid.

Vedlikehold

Det har skjedd mye på idrettsanlegget i Medkila de siste årene. Blant annet med bygging av tribune, fotballhall og grillbu, samt oppussing av klubbhuset.

- Det er ikke lite som skal administreres og ivaretas i forhold til hallen, klubbhuset og hele anlegget. Det er et stort område, og det meste av vedlikeholdet blir gjort på dugnad. Det er styrets oppgave å sørge for at alt er på stell her, sier Solberg, som til daglig jobber i Forsvaret.