Han er så fersk i stillingen at han enda ikke har rukket å hilse på alle ansatte. Likevel er han fast i troen på at Bysenteret har et stort potensial.

Og at eier Stian Arntzen har store planer om å utvikle de tre kvartalene han nylig kjøpte fra Salto Eiendom, trenger ingen være i tvil om, ifølge Nyborg.

Tidenes beste samarbeid

– Drømmescenarioet er at vi i løpet av 2018 har fylt lokalene til randen med nye butikker, satt ny omsetningsrekord og fått til tidenes beste samarbeide med de andre butikkene i sentrum, sier han.

– Kanskje er dette mulig, men la oss ta «First thing First».

– Allerede like over nyttår starter vi med en oppussing av senteret. Og da snakker vi om å fornye så godt som alt, også fasadene utvendig på deler av bygningene som ikke ser spesielt innbydende ut i dag.

– Vi akter å skape et helhetlig fasademessig uttrykk som skal være med på å forskjønne bybildet.

– Vi jobber allerede med dyktige aktører med ulik bakgrunn som skal bistå oss med dette arbeidet, sier Nyborg.

Skape et moderne senter

– Når det kommer til selve senterdriften er vår målsetting å skape et moderne senter med den teknologien som finnes i dag. Lite på denne fronten har vært gjort ved senteret siden åpningen for snart 20 år siden, i 1998.

– Jeg mener det er vårt ansvar å sørge for best mulig rammevilkår for butikkene, både de som er der i dag, og de vi får inn i lokalene i tiden fremover. Da betyr det at kundene må trives, og butikkene må tjene penger.

Attraktiv butikkmiks

– For å lykkes betyr det også at vi må ha en attraktiv butikkmiks. Vi er allerede i kontakt med en rekke lokale, nasjonale og internasjonale kjeder og serveringssteder innen flere bransjer som ikke allerede er i Harstad.

– Dessverre kan jeg ikke røpe noen navn på det nåværende tidspunkt, men jeg er ganske sikker på at flere av disse vil være i boks om ikke altfor lenge, sier en optimistisk Nyborg, og legger til:

Perfekt timing

– En av styrkene til bysenteret er at vi allerede har en rekke attraktive butikker med sterke merkevarenavn. Det burde gjøre det ekstra attraktivt å etablere seg her.

– Dessuten er Harstad sentrum på en solid opptur, takket være satsingen som Harstad kommune, politikerne og næringsdrivende er i gang med. Alle jeg møter gir uttrykk for at sentrum er på en opptur. Og det skjer utvilsomt mye positivt i sentrum.

– Derfor kunne ikke timingen vært bedre for dem som ønsker å satse, enten det er hos oss eller med virksomheter som ikke nødvendigvis passer i et kjøpesenter.

Realiserer leilighetsprosjekt

Han nøler ikke med å karakterisere bygningsmassen de skal gå løs på som selve indrefileten i sentrum.

– Når det er sagt ser vi ikke bare et stort potensial i den kommersielle forretningsdriften i de tre kvartalene vi eier.

– Salto Eiendom hadde konkrete planer om også å bygge leiligheter i Telenor-kvartalet. Disse planene akter vi å realisere. Her vil det komme en rekke leiligheter av ulik størrelse.

– Dersom noe kan kalles selve indrefileten i sentrum, må det være bygningene der disse leiligheten kommer. Hvor mye nærmer sentrum er det mulig å komme, undres Nyborg før han avslutter:

– Om ikke drømmescenarioet går i oppfyllelse, vil kundene uansett merke store forandringer i løpet av 2018.

juleshopping: Lars Nyborg benyttet sjansen til å hilse på Louise Pettersen hos Jack & Jones og samtidig kjøpe julegave til ett av sine tre barn. Foto: andreas Isachsen
MODERNE: Lars Nyborg sier bysenteret skal fremstå som et topp moderne senter når alt står ferdig. Foto: andreas Isachsen