Samtlige av om lag 15 butikker vi var innom mandag kunne rapportere om masse kunder, og en lørdagsomsetning langt over det normale.

Daglig leder Ida Hagerup-Bredal ved Norlis bokhandel i Bysenteret var ikke i tvil om at julearrangementet bidro til den høye omsetningen.

Måtte jobbe overtid

– Klart vi er kokfornøyd når vi opplever den beste omsetningslørdagen på svært lenge. Vi hadde kunder inne i butikken hele lørdag. Jeg måtte faktisk jobbe overtid for å klare å ekspedere unna alle kundene.

– At arrangementet på torvet bidro til å trekke så mye folk til sentrum er utvilsomt en viktig årsak til den høye omsetningen. Denne type aktiviteter betyr mye for å trekke folk. All ære til de som sto bak dette.

– Det er bare å håpe at denne suksessen kan gjentas, sier Hagerup-Bredal.

Hadde ikke tid til matpause

– Fullt kjør fra vi åpnet til vi stengte, forteller butikkmedarbeider Poy Nymoen ved parfymeriet Skin Tonic i Bysenteret.

– Vi var to stykker på jobb, og sprang som piska skinn hele dagen. Jeg hadde ikke engang tid til matpause, men det rakk jeg ikke å tenke på før dagen var omme. Dager som dette skulle vi gjerne hatt oftere.

– Omsetningen var mye bedre enn en vanlig lørdag, og bedre enn avdelingen vår ved Amfi Kanebogen som vi konkurrer internt med å slå, forteller Nymoen.

– Jeg håper på flere arrangementer som dette på torvet. Ingen trenger å være i tvil om at disse er med på å dra folk til sentrum, sier hun.

Jeg bare måtte til byen

– Dette var som i gode gamle dager, sier daglig leder Irene Skog ved Glitter i Bysenteret.

– Jeg var ikke på jobb selv, men måtte til byen for å få med meg stemningen. Det var fullt på flere av kafeene jeg var innom, og vanskelig å finne parkeringsplass, noe som ikke har vært tilfelle de fleste lørdagene i løpet av høsten, sier Skog.

Ville blitt betydelig lavere

Både Liv Oddveig Luther hos Amine og Ann Britt Nilsen hos Anemone i Strandgata opplevde stor tilstrømming av kunder.

– Nå har det vært «Julefryd» tilsvarende lørdag de to siste årene, så omsetningsmessig ligger vi på noenlunde samme nivå. Men en ting er sikkert, hadde det ikke vært for dette arrangementet ville den garantert blitt lavere enn i fjor.

– Det er lenge siden det var så mye folk i byen på en lørdag, så det er all grunn til å heie på dem som sto bak dette, sier de to.

hektisk: Poy Nymoen ved Skin Tonic i Bysenteret sier de hadde det så travelt at de ikke rakk å ta seg matpause. Foto: andreas Isachsen