I løpet av den totimers lange sendinga fikk publikum oppleve noe av den store bredden av kulturkrefter som Harstad har å by på. Spennet fra Vox Artica til Harald Troøyens, ”Iskongen”, er stort.

Derfor er det interessant å se at kvaliteten på innslagene jevnt over var meget bra. Når det tyntes noe med publikum mot slutten av sendingen, skyldtes det ikke underholdningen. Det ble rett og slett for kaldt for noen, etter hvert som den iskalde vinden økte på underveis.

Kaldt, men trivelig

Noen av dem som frøs, tok turen innom lavvoen. Der var bålet tent og det var varmt og godt. Mange benyttet seg også av muligheten av å varme seg en pølse på bålet.

De aller minste kunne også benytte seg av akebakken sammen med selveste julenissen. Sæteråsen gård, bød også de små på ponniridning, noe som også ble flittig benyttet.

Om lag 300 barn brukte også anledningen for å få seg en gratis kinobillett om formiddagen.

For den gitarspillende artisten Sigrunn Loe Sparboe, ble det en utfordring.

Neglebitt

-Det er isende kaldt på fingertuppene å spille gitar i denne temperaturen. Jeg har ingen følelse i fingrene og jeg kjenner at naglebiten nærmer seg, sier hun etter sin opptreden.

For produsenten Regina Bergmann, var det en hektisk dag på jobben.

-Jeg har det ekstremt travelt akkurat nå, men alt har gått etter planen. Jeg er strålende fornøyd, sier hun da sendingen går mot slutten.

Programlederne Kjell Rune Henriksen og Frank Roksøy, klager heller ikke.

-Jeg kjenner jo at det er noe kaldt, men det skulle bare mangle etter to timer. Jeg er strålende fornøyd med å se at det er liv i sentrum og at det er en god julestemning, sier Henriksen.

Fulle butikker

Det ble altså en livlig lørdag i sentrum, med mye folk og mye handel. Håkon Vahl, var i alle fall fornøyd.

-Dette er fantastisk, smiler han bak disken i sin delikatesseforretning.

Her var det fullt av folk som så etter det litt spesielle å ha på julebordet. Det var også godt med folk i flere av de andre sentrumsbutikkene.

-Det viser seg at når folk først kommer seg til byen, så handler de. Her i sentrum finner man det spesielle som de store kjedene på kjøpesentrene ikke har, sier Sven Kristian Løvtveit.

Som kommunepolitiker har både han og Vahl tro på at å skape liv i sentrum fører til mer handel.

-Vi vil hele tiden være avhengig av et samarbeid mellom næringslivet, kommunen, frivillige lag/foreninger og kulturkrefter for å få dette til, understreker både Vahl og Løtveit.

KORSANG: Vox Artica, under ledelse av Arne Dagsvik, skapte god julestemning på Torvet. Foto: Hans Viktor Øye
LAVVO: De som frøs kunne gå inn i lavvoen, steike seg ei pølse på bålet og å få litt varme i kroppen. Foto: hans viktor øye
AKEBAKKEN: Selveste nissen hjalp til med å sende ungene ned akebakken. Foto: Hans Viktor Øye
ISKONGEN: Iskongen var noe skummel til å begynne med, men han ble snill etter hvert. Harald Troøyen og elever fra Harstad kulturskole fremførte et utdrag fra årets julespill. Foto: Hans Viktor Øye
HANDEL: Lørdag var det folksomt i flere av sentrumsbutikkene. Her ekspederer Håkon Vahl, Svein Kristian Løvtvedt. Foto: Hans Viktor Øye
ARTISTER: Det var fint å høre på duetten med Thea Floer Kulseng og Sigrunn Loe Sparboe. Foto: Hans Viktor Øye