Den nye avdelinga består av 13 moduler på til sammen 520 m² og har ei total kostnadsramme på 14,5 millioner kroner.

God barnehagekapasitet

Personalfløya med blant annet garderober og møterom er i tillegg til kjøkkenet dimensjonert for en eventuell utvidelse av bygget. «Stjerneskuddet» har i dag 18 barn, men har en kapasitet på inntil 24 barn fra tre år og eldre. Totalt har Evenskjer barnehage nå 124 plasser hvorav 100 er i bruk i dag. Det betyr at det i overskuelig fremtid vil være god barnehagekapasitet i kommunesenteret.

Adventsfrokost

Fredag ble «Stjerneskuddet» offisielt åpna, og barna og personalet hadde invitert foreldre og andre gjester til adventsfrokost på basen. I tillegg til god servering underholdt barna med et par sanger og skapte julestemning før de kledde på seg for å gå ut og leke. «Stjerneskuddet» som er bygd et steinkast nedenfor hovedhuset til Evenskjer barnehage, ble tatt i bruk 16. august.

Uteområdet tar form

Erfaringene så langt med den nye avdelinga er veldig gode, forteller pedagogisk leder Mari-Helen Kristiansen.

– Vi er fortsatt inne i en fase der vi skal få på plass rutiner som passer for oss, men både barna og personalet trives. Det var litt utfordrende i begynnelsen da vi måtte bruke uteområdene til det andre bygget, men etter hvert har vi fått et asfaltert sykkelområde, sandkasse og huskestativ på plass. Fra den tidligere Lions Club Skånland har vi fått 50.000 kroner, og for dette har vi kjøpt et lekestativ som skal monteres til våren. Selv om tomta vår er ganske flat, har vi også fått laget en akebakke som ungene trives i.

Oversiktlige rom

Pedagogisk leder synes selve bygget fungerer veldig fint.

– Rommene er store og oversiktlige med store vinduer inn til grupperommene. Barna syntes det var spennende å flytte inn i helt nye lokaler.

SANG: Under den offisielle åpninga underholdt barna med blant annet «Deilig er den himmel blå».
TRIVES: Pedagogisk leder Mari-Helen Kristiansen forteller at både barna og personalet trives i det nye bygget.
NY AVDELING: Den nye avdelinga «Stjerneskuddet» er bygd et steinkast nedenfor første byggetrinn av Evenskjer barnehage.
LEKESTATIV: Det nye lekestativet ligger klart til montering, men inntil videre kan det brukes til å klatre på.