Årsaken er at Canal Digital Kabel har sendt et brev til sine abonnenter i Kasfjord. I brevet het det at selskapet ikke lenger kan levere tv-signaler etter 31. desember. Om årsaken heter det:

«Da tv-løsningen du har er basert på utgående teknologi, som vi ikke har mulighet til å vedlikeholde, har vi ikke funnet annen løsning enn å avvikle samarbeidet med Haneseth Harstad AS.»

Lite attraktivt

Det er ikke første gang at Canal Digital signalmessig har vedtatt å legge Kasfjord ned. Det skjedde for mange år siden, men løste seg ved at Haneseth plasserte en mottaker oppi lia, og spredde signalene til abonnentene.

Nå har altså tilsvarende beskjed sendt ut på ny. Lill Jørgensen var én av dem som mottok brevet.

– Over 50 prosent av oss som bor her vil være uten tv ettersom vi ikke har dekning for Riks-tv. Dette vil jo også sannsynligvis få betydning for hvor attraktivt det vil være å kjøpe hus i ei bygd uten tv, noe som nesten er utenkelig, skrev hun i en epost til Harstad Tidende.

I skygge

Canal Digital Kabel henviste til Haneseth for en mulig løsning på problemet for de 66 kabel-abonnentene i Kasfjord.

– Vi har drevet et privateid kabelnett i mange år. For bygda er det katastrofe å miste signalene ettersom den både ligger i satellittskygge og i skygge for Riks-tv, forteller avdelingsleder Svein Arne Ludvigsen hos Haneseth Harstad. – Beskjeden fra Canal Digital kom plutselig, og ga oss kort frist til å finne en løsning. Men vi mener vi har en løsning nå, sier han.

Ludvigsen forklarer at det må settes inn nytt utstyr for å hente ned signaler fra en annen leverandør.

– Det er abonnentene som må betale dette, men det blir ikke så mange kronene på hver. Sier de ja, håper vi å ha utstyret oppe og gå til nyttårskonserten, sier Ludvigsen.