Politiet pågrep denne uken en mann i 60-årene i Tjeldsund for mistanke om overgrep. Mannen er siktet for seksuell handling med ett eller flere barn under 16 år over en periode som strekker seg fra 1970–tallet og frem til i dag.

Siktede er avhørt i saken, han erkjenner ikke straffskyld. Nye avhør vil bli tatt av siktede etter hvert som etterforskningen skrider frem, sier politioverbetjent Jostein Kroken.

Les også: Åpen sak: Politiet ber om tips

Siktede ble den 6.12.17 varetektsfengslet i 4 uker, bakgrunnen for fengslingen er bevisforspillelsesfare.

- Politiet er nå i startfasen på sin etterforskning og har så langt ikke oversikt over omfanget av saken, det vi imidlertid har bragt på det rene er at det er flere fornærmede i saken. Vi kan ikke utelukke at antall fornærmede i saken vil øke.

Politiet i Ofoten har satt ned et team som jobber med denne saken og vil i tiden fremover foreta både taktisk og teknisk etterforskning i saken.

Les også: Mann i 60-årene siktet for overgrep mot barn

Siden perioden overgrepene skal ha skjedd i strekker seg over lang tid vil det kunne være noen forhold som er foreldet.

- Dette er foreløpig uavklart da vi så langt ikke har oversikt over sakens omfang eller hvor langt tilbake i tid hendelsene går. Dette vil imidlertid bli undersøkt og forsøkt avklart i tiden fremover. Handlinger begått etter 2014 blir aldri foreldet, sier Kroken.

Les mer

Overgrepene skal ha skjedd fra 1970-tallet fram til i dag

Mann i 60-årene siktet for overgrep mot barn

Åpen sak: Politiet ber om tips