6. desember besluttet Salten tingrett at en mann i 60-årene som ble pågrepet i Tjeldsund dagen før kan holdes varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud.

Pågripelsen skjedde med grunnlag i et anonymt tips til politiet forrige måned. Med grunnlag i dette tipset iverksatte politiet i Ofoten videre undersøkelser og besluttet å pågripe mannen tirsdag denne uken i en planlagt aksjon.

Siktet for overgrep

Mannen er siktet for overgrep mot barn. Politiet har siktet mannen for overtredelse av straffeloven (1902) paragraf 200, annet ledd og straffeloven (2005) paragraf 304. Begge beskytter barn mot overgrep.

Retten finner at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i seks måneder. Retten tror også at det er fare for at siktede vil forspille bevis hvis han løslates.

Erkjenner ikke straffskyld

Mannens advokat, Erling Kristoffersen Malm, sier at mannen ikke erkjenner straffskyld.

- Han benekter å ha begått de handlinger som er beskrevet i siktelsen. Jeg minner om at siktede har krav om å bli behandlet som uskyldig til det eventuelt finnes en rettskraftig dom, sier Malm.

Politiet har fortalt retten at saken er i en innledende, og en sterkt utvidende fase. Det jobbes med avhør av vitner og potensielle fornærmede. Det skal også beslag som skal gjennomgås.

Overgrepene kan ifølge politiet ha foregått fra 70-tallet fram til i dag. Les egen sak under.

Harstad Tidende oppdaterer saken.

Les mer

Åtte offer har hittil tatt kontakt med politiet

Åpen sak: Politiet ber om tips

Overgrepene skal ha skjedd fra 1970-tallet fram til i dag

Mann i 60-årene siktet for overgrep mot barn