Fredag morgen ble det klart at politiet har siktet en mann i Tjeldsund for overgrep. Politiet mener at overgrepene kan ha skjedd så langt tilbake som på 70-tallet fram til i dag.

Etter at nyheten ble kjent har Tjeldsund kommune og ordfører Liv Kristin Johnsen jobbet for være klare til å snakke med innbyggere som tar kontakt.

- Vi har opprettet telefonnummer for folk som har behov for å snakke med helsepersonell. Alle henvendelser behandles konfidensielt. Personer som trenger ytterligere hjelp vil bli henvist videre, sier Johnsen.

Telefonnummerene som kommunen har opprettet i forbindelse med denne saken er:

  • Helsesøster tlf 913 38 820

  • Helse- og omsorgssjef tlf 975 22 073

Statens barnehus

Hun sier at kommunen er klare til å snakke om saken politiet ønsker tips om, eller andre saker.

Helsesøster og sjefen for helse- og omsorg i kommunen jobber nå med denne saken. De tar også kontakt med Statens barnehus for å lære mer om hvordan man jobber med overgrepssaker.

Politiet gikk til aksjon mot mannen denne uken etter et anonymt tips. Politiet tok blant annet beslag i mannens datamaskin. Onsdag ga Salten tingrett politiet rett til å holde mannen i varetekt i fire uker med brev og besøksforbud.

- Ellers forholder vi oss til det politiet sier, sier ordfører Liv Kristin Johnsen som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Ikke flere tips

Politioverbetjent Jostein Kroken sier at de ikke har fått flere tips etter at politiet ba om hjelp fra publikum fredag morgen.

- Vi er i startfasen. Det er så langt ingen som på eget initiativ som har tatt kontakt med politiet. Vi prøver nå å få oversikt og vurderer videre undersøkelser og etterforskning. Så langt er en person siktet. Det slik saken står nå, sier Kroken.

Les mer

Opp mot 30 barn kan være offer i saken

Skal ha begått overgrep som ung mann

Åtte offer har hittil tatt kontakt med politiet

Åpen sak: Politiet ber om tips

Overgrepene skal ha skjedd fra 1970-tallet fram til i dag

Mann i 60-årene siktet for overgrep mot barn