Helsesøster Rita Halvorsen ble både glad og overrasket da hun ble belønnet med ei julestjerne på tampen av arbeidsdagen.

– Jeg gjør jo bare det jeg skal gjøre i jobben min. Hvis noen føler de har fått den hjelpen de trenger, er ingenting bedre enn det, sier hun.

Hjelpsom

Det er ei takknemlig mor som synes helsesøsteren fortjener julestjerna.

– Jeg tror jeg snakker for flere når jeg sier at ei mer hjelpsom dame skal man lete lenge etter, sier moren, som ønsker å være anonym.

– Man skulle kanskje vært flinkere å rose folk i helsevesenet. Rita er i alle fall en fantastisk forståelsesfull helsesøster i måten hun møter folk på, mener hun.

I 2011 ble Rita Halvorsen hedret med Vågsfjordens perlepris, som Harstad kommune deler ut årlig til en av verdens beste kollegaer.

– Noen må synes jeg har gjort noe bra. Det må jo denne julestjerna også være et bevis på. En veldig god følelse. Jeg tror jeg må ringe og takke vedkommende som tipset dere, sier hun beskjedent.

Følger opp

I dag er hun ansvarlig for helsesøstertjenesten ved Seljestad barneskole og Stangnes ungdomsskole.

– Jeg stortrives i jobben med barn og ungdom, en stor og mangfoldig gruppe. Dessverre sliter mange på skolen, og for foreldre kan det være vanskelig å finne den støtten de trenger. Det er da jeg skal følge opp og ha kontakt med familien. De siste årene har staten bevilget ekstra ressurser til helsesøstertilbudene, spesielt i barneskolen. Det håper vi skal fortsette sånn at vi kan hjelpe enda flere.