Vanskelig forbindelse med Lofoten

Flere biler skal ha stått fast i snømassene på E10. I Evenes gikk strømmen klokka 15.00.

E10 Lofast er umulig å forsere akkurat nå. Veien er føket igjen. Flere biler står fast i snøen. Statens vegvesen er orientert om situasjonen, meldte Nordland politidistrikt klokka 17.50.

Politiet meldte også at E6 like nord for Fauske er i ferd med å fyke igjen. På Finneid skal det være sterk vind og dårlig sikt.

Klokka 18.15 var det fremdeles stille og fint i Harstad sentrum.

Vind kombinert med snødrev skaper svært vanskelige kjøreforhold i hele Nordland. Mange utforkjøringer, mange står fast og flere små ulykker. Vi oppfordrer folk til å vurdere nøye før de kjører ut, skriver politidistriktet på twitter.

Klokka 18.30 i kveld snakket HT-redaksjonen med en bilist som hadde kjørt Lofast for noen få minutter siden.

- To biler hadde kjørt seg fast, men fikk hjelp av en brøytebil, slik at veien åpnet, og jeg kom meg forbi. Men det blåser så mye, og sikten er så dårlig i "støytan" at veien kan bli stengt igjen når som helst. Av og til måtte jeg stoppe helt, for jeg så ingen ting foran bilen, opplyser vedkommende.

- Rådet fra politiet om å holde seg i ro hvis man ikke er absolutt tvunget til å ta løs, er fornuftig. Brøytebilene gjør så godt de kan, men situasjonen kan endrere seg raskt til det verre, så ta det piano på veien, sier bilisten.

Klokka 18.32 melder Nordland politidistrikt at Saltfjellet er stengt for trafikk. Flere biler i kø på nordsiden.

Klokka 1842 fikk vi inn følgende tips:

- Cirka kl.15.00 ble strømmen borte i Kvitfors. Hele strekningen fra lyngmo i Evenesmark til Kvitfors uten strøm. Vi har fått melding fra hlk kl. 17.30 om at rettetiden vil være på ca. 2 timer, skriver tipseren.

Strømmen er nå tilbake i det aktuelle området.

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Julestjerne til ståpå-sjel som drar andre i gang:

Lagkraft og initiativ

Anita Bergman setter i gang aktiviteter for medlemmene i Harstad revmatikerforening. For det ble hun belønnet med Harstad Tidendes julestjerne i går.

Tarmbakterier mot overvekt

De neste tre årene skal konstituert overlege Maria Serafia Fjellstad og overlege Per Christian Valle forske på om avføring fra tynne, friske personer kan hjelpe sykelig overvektige til et slankere liv.

Ett av mange bevis på at basen er livsviktig

Det akuttmedisinske hullet i Hålogaland måtte tettes. Og det må forbli tett.

Ingen vikarer - kul på veggene

Til tross for overbelegg får ikke betjeningen ved Tjeldsund omsorgssenter vikarhjelp ved sykdom.

Engasjerte slitere ble tildelt frivillighetsprisen

Ekteparet Hilda og Leidulf Bendiksen er tildelt Tjeldsund kommunes Frivillighetspris for 2017.