Med seg på ferden fra kirke til kirke har Joralf Gjerstad sine nære medspillere Øyvind Løvrød og Therese Ulvan. Sistnevnte synger og spiller salmer han selv har valgt ut, mens Løvrød er den som intervjuer ham. Det skal dreie seg om de store spørsmålene i livet. Livet, håpet og døden, innbakt med hjertevarme og humor, lover hans reisefølge.

Det er ikke få mennesker som opp igjennom årene som har bekreftet å ha fått hjelp av Snåsamannens varme hender og helbredende evner. Underveis i sitt lange liv har han imidlertid vært stemplet som både bløffmaker og mirakelmann. Selv mener han det er Gud som gir ham helbredende krefter.

På denne kirkeferden, som startet tidligere i høst, ønsker Joralf Gjerstad å møte så mange mennesker som mulig. Og han ønsker at tilhørerne skal sitte igjen med ettertanke og gode følelser. I tillegg til å snakke om sine helbredende krefter, sine syner og kraften i bønn, vil publikum få høre om tida da han deltok i motstandsbevegelsen.

Joralf Gjerstad og kona Signe besøkte venner i Harstad en sommer for noen år siden. Han lot seg begeistre av byen og naturen rundt.