Bjørka har en lang historie som landemerke på Oldersletta.

– Jeg bodde på Gamnes gård i 40 år. På Oldersletta er det dyrket mark og bjørka ble bevart da marka ble ryddet i sin tid, forteller Vivi-Ann Sandnes Eggum.

Hun husker bjørka godt og ble svært overrasket da hun kom til Oldersletta fredag morgen.

– Jeg kjempet i sin tid for å ta vare på bjørka da det ble ryddet skog på marka her. For noen år tilbake fikk jeg hjelp av Metter Kinderås i Harstad kommune til å måle størrelsen. Da var høyden på 21,75 meter og den var tre meter i omkrets. Den skal ha vært en av de største bjørkene i Nord-Norge, forteller Vivi-Ann.

I dag er det sønnen som driver Oldersletta.

– Jeg har flyttet hjem til hjemplassen på Sandnes i Nordreisa. Det er 10 kilometer nord for Storslett og her driver jeg Sandnes Fjord Camping, forteller Vivi-Ann Sandnes Eggum, som denne uke var tilbake på Oldersletta for første gang på seks måneder.

Der kunne hun konstatere at et kjent landemerke var gått over ende i vindkastene natt til fredag.

MINNER: Vivi-Ann Sandnes Eggum synes det var vemodig å se at bjørka som hadde stått i over 40 år var gått over ende natt til fredag på Oldersletta. Foto: Tore Skadal
YLVA: På Oldersletta sørget «Ylva» for at denne over 40 år gamle bjørken gikk i bakken. Den var revet opp ved rota. Foto: Tore Skadal