– Dette er en meget viktig avklaring, både for kommunens innbyggere og for næringslivet, skriver Bendiks H. Arnesen (Ap), Karin Eriksen (Sp), Linda Wikeland (SV), Jan Meyer (V), Johan Helge Elde (H) og Ola Danielsen (Frp).

De er likevel ikke helt beroliget.

– Vi blir urolige når vi ser at Troms fylkeskommune omtaler Rå videregående skole som «skolested» med felles administrasjon med Stangnes videregående skole og Heggen videregående skole. Vi kan ikke se en eneste god grunn for å foreta en slik omfattende endring for Rå videregående skole. Skulle dette bli realisert blir det en lang geografisk avstand mellom skolen og skolens ledelse. Her er det også viktig å ha i minnet hva opplæringsloven sier om nærheten mellom skoledriften og skolens ledelse, heter det i uttalelsen.

Gruppelederne mener det er svært viktig at Rå videregående har egen ledelse og «kan ikke se at det finnes noen praktiske og økonomiske grunner til å foreta en samling av administrasjonen».

De «henstiller derfor på det sterkeste til våre partier i Troms fylkesting om å la Rå videregående skole bestå som selvstendig skole med egen ledelse».