Troms politidistrikt har for andre gang utlyst stillingen som leder for politiet i Harstad.

Harstad politistasjonsdistrikt har 50 stillinger, hvorav 39 politistillinger. I tillegg har kontoret fire påtalejurister med ansvar for polititjenesten i tre kommuner (Harstad, Kvæfjord, Skånland) med litt under 31.000 innbyggere.

Politimester Ole B. Sæverud sier at han fikk søkere ved første utlysning, men ønsker et enda bredere utvalg å velge fra.

- Det er en viktig stilling for distriktet og de ansatte. Det som kompliserer arbeidet er at politiet nå driver med reformarbeidet. Noen venter blant annet på at andre stillinger skal bli lyst ut. Det er mye bevegelse, sier Sæverud.

Vet ikke hva han skal gjøre

Politistasjonsjef Morten Hole (60) sier at han ikke skal søke, men han skal heller ikke pensjonere seg.

- Nei, jeg skal gjøre noe annet. Nøyaktig hva er ikke klart ennå, men planen er å bli i Harstad til jeg er ferdig med karrieren.

Enheten i Harstad består av fire seksjoner: Seksjon for sivile oppgaver, seksjon for politipatrulje, seksjon for forebygging og etterretning og seksjon for etterforskning. Politistasjonsdistriktet har heldøgnsaktiv polititjeneste og er opplæringsenhet for politihøgskolestudenter.

VENTER PÅ ET BUDSJETT Politimester i Troms politidistrikt, Ole B. Sæverud. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Får bedre polititjenester

Det nye organisasjonskartet for Harstad politistasjon iverksettes neste år, sier Sæverud.

- Vi håper at folk gradvis vil merke bedre polititjenester. Det skal blant annet skje ting på forebygging og etterretning.

Nøyaktig hvordan resultatet blir er vanskelig å si.

- Vi vet ennå ikke hvilket budsjett vi har for 2018, sier politimesteren.

Kan tjene opp mot millionen

I utlysningsteksten søkes det etter en leder "som motiveres av muligheten til å videreutvikle norsk politi til et kompetent og effektivt nærpoliti. Arbeidet skal utføres i tråd med samfunnsutviklingen med bruk av moderne verktøy og arbeidsmetoder. Ledere i politiet skal oppnå resultater på alle områder i daglig drift og ved kriser. Ledere setter retning, skaper oppslutning om mål og gjennomfører nødvendige endringer."

Stillingen lønnes som politiinspektør, noe som betyr at du tjener fra 79.000 til 910.000 kroner. Kompensasjon for uregulert arbeidstid er 49.600 kroner.

Flere krav

Av kvalifikasjoner bør du oppfylle disse punktene:

  • Politi(høg)skolen eller annen relevant utdanning minimum på bachelornivå

  • I henhold til politidistriktets kompetansekriterier forutsettes det at den som tilsettes som leder enten har, eller er villig til å gjennomføre, lederutdanning på minst 30 studiepoeng

  • Minimum tre års ledererfaring

  • God forståelse for kriminalitetsforebygging, etterretning, operativt politiarbeid, etterforskning og et helhetlig arbeid i straffesakskjeden

  • God resultatoppnåelse i tidligere stillinger

  • Erfaring fra å lede endrings- og utviklingsprosesser

  • Bred politifaglig erfaring er ønskelig

  • Må kunne klareres for inntil hemmelig jf. sikkerhetsloven