Varaordfører Maria Serafia Fjellstad fremsatte utsettelsesforslaget på vegne av KrF, Ap og Venstre.

– Hovedargumentasjonen i saksfremlegget er at vi har for mange barnehageplasser, men vi opplever at det er behov for flere plasser i sentrum og mot nordsida av byen. Vil da plasseringen av en ny Sletta barnehage på Seljestad være sentrumsnær nok, undret Fjellstad.

Ny utredning

Hun ba om en ny utredning om sentrumsnær barnehage blir lagt fram for utvalg for oppvekst og for kommunestyret. Dette slik at politikerne kan foreta en eventuell investering når budsjettet skal reguleres utpå våren.

Foreldre og foresatte har reagert kraftig på at Harstads fremste allergivennlige barnehage blir foreslått revet og erstattet med en ny barnehage beregnet for rundt 60 barn. Ikke minst for at den allergivennlige barnehagen de siste årene er pusset opp for nærmere 2 millioner kroner. Barnehagen har fått nytt ventilasjonsanlegg, nytt og sikkert gjerde, nye vinduer og akkurat nå monteres det nytt kjøkken samtidig som det legges nytt gulvbelegg der.

Fremskrittspartiet har tidligere sagt klart nei til å bygge ny barnehage på Sletta. Høyres Håkon Vahl vil heller ikke være med på å plassere en ny barnehage der.

– Bygningen er nettopp pusset opp, og vi synes vel ikke at Seljestad er særlig sentrumsnær. Det ligger tross alt et par kilometer unna byen. Jeg synes ikke det er en god idé å rive en nyoppusset barnehage, sa Håkon Vahl.

Sentrumsnært

Han mente kommunen kan finne løsninger i samarbeid med private aktører.

– Vi opplever nå at flere private ønsker å bygge flere barnehageplasser, blant annet i Ervika, sier Håkon Vahl til Harstad Tidende.

I mandagens avis uttalte barnehagesjef Ingvild Rogstad at hun ukentlig har besøk at fortvilte foreldre som etterlyser sentrumsnære barnehageplasser. Mange har bosatt seg sentrumsnært for å være i gangavstand til de kommunale tjenestene. Rogstad viste til at sentrumsplanen legger opp til at mange flere skal bo sentrumsnært.