Regionlensmann Arnold Nilsen sier på en pressekonferanse at ei 21 år gammel kvinne fra Lenvik er pågrepet for drapet på ei kvinne i 80-årene i Finnfjordområdet mandag ettermiddag.

Politiet på Finnsnes får kriminalteknisk bistand fra politiet i Tromsø i saken.

Nilsen forteller at politiet fikk den første meldinga klokka 12.15, mens den drepte ble funnet klokka 15.41 og gjerningspersonen ble pågrepet kort tid etter.

Først fikk politiet melding om en person som truet med kniv i området. Klokken 12.38 var politiet fremme på stedet, men personen var da vekk.

Rykket ut

Politiet rykket i utgangspunktet ut til en trusselsituasjon i et bolighus.

Arnold Nilsen opplyser at det ikke er noe slektskapsbånd mellom den drepte og den pågrepne, men at de var bekjente. Hva slags bekjentskap det er snakk om vil ikke politiet si noe om.

21-åringen er ikke avhørt. Politiet vil heller ikke si noe om drapsvåpenet, men kvinnen skal ifølge tidligere meldinger ha blitt observert med kniv.

– Samtidig er det viktig for oss å få ut info om at gjerningspersonen er pågrepet og representerer ingen fare lenger.

- Vi er trygg på at kriseteamet gir ei god opfølging til berørte på begge sider, sier Nilsen.

Politiadvokat Marie Lygre sier at man ikke kan gjennomføre avhør i dag.

- Den vurderinga vil bli tatt fortløpende, sier Lygre.

Betydelig antall vitner

Flere vitner er allerede avhørt av politiet, og Nilsen opplyser at det er et betydelig antall vitner som skal avhøres i den videre etterforskningen.

Politiet sier de har satt inn alle nødvendige ressurser i etterforskningen.

På spørsmål fra pressen om ikke situasjonen skaper uro i lokalsamfunnet svarer Nilsen at ei drapssak rimeligvis gir uro.

– Samtidig er det viktig for oss å få ut informasjon om at gjerningspersonen er pågrepet og representerer ingen fare lenger.

Kommunens kriseteam er koblet inn i saken.

- Mange mennesker er i krise nå. Kriseteamet har flere aspekter med seg videre. Vi er trygg på at kriseteamet gir ei god oppfølging til berørte på begge sider, sier Nilsen.