Eisel fikk premien under et arrangement i Sør-Afrika. Nå skal han hjem til Østerrike og rydde plass i fryseren.

- Det er fantastisk morsomt å vinne laksetrøya og 500 kilo laks. Etter 17 år som profesjonell syklist er dette stort for meg, for jeg har aldri vunnet en klatretrøye i et proffritt før. Nå gleder jeg meg til å få all laksen hjem til Østerrike. Jeg må bare rydde plass i fryseren først, sa Eisel på fredagens pressekonferanse i Cape Town.

Servert laks

Det er tredje år på rad at vinneren av laksetrøya får 500 kilo førsteklasses norsk laks. Premien er i år et samarbeid mellom lakseprodusent Salaks og eksportøren Polar Quality.

Under pressekonferansen fikk Eisel både lære å skjære sashimilaks sammen med lagkollega Edvald Boasson Hagen og overrakt den eksklusive premien fra Ken Rune Bekkeli fra Salaks og Marit Sivertsen i Polar Quality. I tillegg fikk Team Dimension Data servert en middag av norsk laks, tilberedt av den norske kokken Gunnar Jensen fra Mathallen i Tromsø. Det skjedde i forbindelse med lagets store fellessamling i Cape Town.

- Å få en premiemiddag med hele laget til stede var kjempeflott. Det var veldig fint å kunne dele noe av premien med dem, sa Eisel.

Sykler

Under dagene i Cape Town fikk representantene fra Salaks, Polar Quality og Norges sjømatråd delta på flere aktiviteter med Team Dimension Data. Blant annet ble det delt ut 175 gratis sykler til ungdomsskoleelever i en fattig del av millionbyen.

- Vi har hatt en kjempeflott uke her nede, og fått kombinert aktiviteter sammen med laget, sykkelutdeling gjennomført av organisasjonen Qhubeka, og selvfølgelig premiemiddagen til Bernhard Eisel. Det er fantastisk å bli invitert ned til lagsamlingen til Team Dimension Data. Det er flott at en så respektert rytter som Eisel vant laksetrøya. Det er enda bedre at han er veldig glad i norsk laks, sa Ken Rune Bekkeli i Salaks.