Fredag kom VG med sin test av juleøl og igjen ble et produkt fra Harstad bryggeri belønnet med høyeste karakter.

"Lang og god ettersmak. Ølet passer for deg som elsker kaffe og det bitre. Et eksepsjonelt og godt juleøl!" er avisas dom.

Det er ikke lenge siden samme bryggeri fikk enda en sekser fra VG for sin IPA med navnet Beksvart. Bryggerimester Tom Dahlberg er naturlig nok fornøyd.

- Det er svært få bryggeri som får sekseren to ganger på rad, så det er all grunn til å slå på stortromma, sier han når Harstad Tidende ringer.

Les også: Ble frelst som 16-åring i ølhovedstaden

Hadde produksjonsstopp

Forrige gang det lokalet bryggeriet fikk toppkarakteren var det mange som dro til butikkene for å teste Dahlbergs produkt. Etterspørselen ble til slutt så stor at mye av sortimentet ble utsolgt.

- Det var mange som ikke visste at jeg eksisterte. Det er jo ikke lov å drive markedsføring for alkohol, sier han.

Samtidig som han fikk den første sekseren begynte også arbeidet med å flytte bryggeriet til nye lokaler.

- Det var ikke den beste tiden for produksjonsstopp. Øl for øl gikk jeg tom for. Nå har jeg brygget som en gærning i flere uker slik at jeg har litt på lager.

Hemmeligheten

VG er ikke den eneste storavisen som har fått øynene opp for ølet fra Hinnøya. Også Adresseavisen har testet juleølet og premierte det med terningkast 5.

- Den første sekseren har gitt mer oppmerksomhet på hele mitt sortiment. Nå selger jeg mer både lokalt og andre steder i landet, sier Dahlberg.

Hemmeligheten er ikke vanskelig å oppsummere.

- Det er å brygge ølet jeg selv liker og har trua på. Det har heldigvis ført til at andre liker ølet.

10. november feiret Harstad bryggeri to år. Da var det to år siden Tom Dahlberg brygget sitt første øl. I mellomtiden har bedriften fått solid medvind. Det begynte med innsmett i butikker i Troms og Vesterålen. Så kom tilbud fra en grossist som distribuerte ølet til de tre nordligste fylkene. Nå skal Norgesgruppen ta produktene i sin varekatalog, det kan bety plass i hyllene hos Spar og Meny.

– Vinmonopolet fikk vi avtale med i januar. Da begynte det å rulle og gå, sier Dahlberg.