Lederen i Harstadregionens Næringsforening har ved hjelp av næringslivet i Harstad-området samlet inn 120.000 kroner til lys i bygatene og julegrana på Torvet.

– Vi vil i 2018 se om vi kan minske den økonomiske belastningen for de næringsdrivende i sentrum på en måte. Det kan bli mange fakturer for små bedrifter, sier Ole-Jonny Korsgård.

Han er klar på at det bør tas opp med tanke på at også Harstad Profileringspool samler inn penger til å finansiere lys i TV-tårnet og til å sette opp lys i Generalhagen.

– Dette er helt klart noe vi må ta en diskusjon på i 2018. Det kan bli mye penger for småaktører hvis de skal være med på begge spleiselagene, mener han.

Kostnader

– Vi har i løpet av de siste ukene fått inn rundt 120.000 kroner som årets prosjekt koster. Vi kommer ikke til å sende ut purringer på dem som ikke har bidradd. Vi er veldig klar over at det er mange småbedrifter i sentrum som sliter med omsetningen for tiden, sier Korsgård.

Korsgård sier at det ikke er bare næringslivet i sentrum som bidrar for at det skal bli lys i sentrum. Bedrifter har hele Harstad-området er med.

– Fredag 24. november tennes julegrana på Torvet. Da spiller Kila Musikkforening og Harstad mannskor synger, forteller Korsgård.

Folkebevegelse

– Vi ønsker at hele byen skal være med på å støtte prosjektet med «Lys i TV-tårnet. Derfor har vi startet ved VIPS-aksjon og de som ønsker å bidra på andre måter kan sjekke vår side på Facebook, sier Kristine Drechsler Hansen, styreleder i Harstad Profileringspool.

– Vi ønsker å skape en folkebevegelse foran finansieringen av vår lyssetting i byen. Det tror jeg kan være med på å senke belastningen for næringslivet i byen.

FOLKEBEVEGELSE: – Vi ønsker en folkebevegelsen for «Lys i TV-tårnet» i Harstad. Vi ønsker at byens befolkning kan være med på å gi bidrag til lysprosjektet, sier Kristine Drechsler Hansen, leder i Harstad Profileringspool.

Drechsler Hansen mener at lyssettingen av byen er viktig og at det viktig i den perioden da vi har minst dagslys og mest mørketid i Harstad.

– I motsetning til lysene til julegatene som er kjøpt inn, så leier vi lysene til TV-tårnet og i Generalhagen. Vi har ingen investeringskostnader på dette, sier hun.

– I fjor var lyssettingen i Generalhagen et prøveprosjekt. I år vil det bli annerledes. Disse skal etter planen tennes i forbindelse med tenning av lysene i TV-tårnet, opplyser lederen Harstad Profileringspool, Kristine Drechsler Hansen.

Fredag 1. desember skal lysene i TV-tårnet tennes. Prosjektene til Harstad Profileringspool har en kostnad på godt over 120.000 kroner.