Oppgavene med å sikre god framkommelighet og god veistandard er mange. Ibestads egne politikere og næringsaktører møtte fylkets samferdselskomité, og fikk mange positive signaler.

De tunge brukerne av veiene i kommunen, sjømatnæringa og transportnæringa, var på plass. I første omgang gleder de seg til neste års veiutbedring.

Positiv

– Vi ser fram til utbedringen våren 2018 og fremtidige utbedringer på våre hardt pressede veier, skrev Brustind på Facebook etter møtet. Og han utdyper:

– Det skal skje en utbygging mellom Sørrollnes og Forså neste år. Den skulle egentlig vært tatt i år, men ble utsatt. Jeg opplever at Ivar B. Prestbakmo (samferdselsråd) er positiv, så jeg stoler på at fylket får gjort dette. Signalene har vært ganske entydige, sier Brustind.

Det skal være satt av 50 millioner kroner til arbeidet på strekningen.

Mye tunnelarbeid

Brustind og de øvrige tilstedeværende fikk flere ting å glede seg over.

– Statens vegvesen holder på regulere Segelsteintunnelen, og så jobbes det med Ibestadtunnelen, som må oppgraderes. Den er mørk, det er vanninntrenging og gass i tunnelen. Så det er mye som må gjøres der. Det prosjekt er godt underveis, sier han.

Det siste ibestadværingene tok opp med fylkets samferdselskomité var veien i Nord-Forså.

Dialog

– Der er det veldig dårlig asfalt. Veien må utbedres med grunnarbeider og ny asfalt. Der har vi ingen avklaring, men jeg håper på god dialog med fylket med tanke på utbedring, sier Brustind, som var tilfreds etter møtet.

– Vi var først på befaring i kommunen, og da fikk samferdselskomiteen se forholdene, se hvor smalt det er og hvor dårlig standarden på enkelte strekninger er.