Det var 26. juli i år rundt klokken 22.30 at mannen i 50-årene satte seg beruset bak rattet og kjørte til Harstad sentrum for å få fjernet røyksuget.

Ved taxisentralen ble han kontaktet av politiet. De lurte på om det var hans bil og ba ham blåse i alkometeret. Prøven viste en betydelig alkoholmengde i blodet.

Også vitner forklarte at tiltalte var åpenbart beruset.

Saken gikk som tilståelsesdom i Trondenes tingrett. Mannen forklarte at han dagen før hadde drukket ganske mye. Han sovnet og våknet utpå kvelden. Da drakk han to øl, oppdaget at han manglet penger og røyk, satte seg inn i bilen og kjørte til sentrum.

Mannen sa i retten at han angrer veldig og føler skam for det han gjorde, men han er beredt til å ta straffen for det han har gjort.

Trondenes tingrett mener det av allmennpreventive hensyn må reageres strengt på promillekjøring. Retten mener det er skjerpende at han kjørte gjennom Harstad sentrum.

I formildende retning har retten lagt vekt på at mannen har gitt en uforbeholden tilståelse.

I tillegg til fengsel dømmes mannen til en bot på 10.000 kroner, og han fradømmes førerkortet i to år. Han må gjennom full ny førerprøve for å kunne kjøre bil lovlig.

Mannen argumenterte i retten for at det er vanskelig å finne arbeid når man ikke har førerkort. Retten mener at hensynet til trafikksikkerheten og allmenne hensyn må veie tyngst.