Verket heter «Ufør jo heller». Det forteller kunstneren bak kunstverket, Pål Akerø. Med tid og stunder luftes «Ufør jo heller» foran lokalene til Outsider Art Gallery i Gågata i Harstad.

– Nån som har hatt lite å gjøre ...

– Seriøst? De bør vel fjerne de spetakkelet der ?

– Noen som har dumpet søppel igjen? også i GÅGATA??

– Ser jo ut som en gatemusikant.

– Æ syns det var fint og kreativt æ.

– One mans trash is another mans treasure!!

Det er noen av de veldig mange kommentarene på sosiale medier. Her er både positive og negative kommentarer om kunstverket som passer inngangen til Outsider Art Gallery.

– Jeg lager ting her i Bergen av ting jeg finner og som gjerne er kastet. Mye av kunsten jeg stiller ut er laget av resirkulerte materialer, sier Pål Akerø, som til daglig lager sin trash-art i Bergen.

– Jeg ønsker å kombinere mine installasjoner med en kort beskrivelse av kunstverket. «Ufør jo heller» er en kontorstol som er dekorert med en rekke detaljer, sier Akerø, da vi snakker med han onsdag.

Outsider Art-kunstneren laget de omtalt kunstverket for to år tilbake og det var under en utstilling i Bergen at Simone Ritter kom over «Ufør jo heller». Hun synes den var morsomt og tok den med seg nordover.

Sist høst var bergensenseren Pål Akerø en av fem kunstnere som hentet inspirasjon i magasinene til Sør-Troms museum. Der fant kunstnerne ting som ble til utstillingen «Tilbake til tingene». Da laget Akerø «Ting tingeling – ingenting».

– Jeg setter stor pris på å få vist fram det jeg lager. Om noen like det eller ikke, tar jeg ikke så tungt, sier Akerø.

Han setter stor pris på at kunstverket hans nå lokker folk inn i lokalene i Gågata for å se dagens utstilling.

– Trykken til Herleik er flotte. Han lage flott bilder, sier Pål, om en av Harstads fremste Outsider Art-kunstnere.

Gallerivert Einar Nymoen har hatt selskap av «Ufør jo heller» siden i sommer.

– Den har vært en del av galleriet siden i sommer. Når det er oppholdsvær så får den stå ute, sier Nymoen, om det aktuelle kunstverket fra Akerø.

– Kunstverket er spesielt populært blant den unge garde. De liker å få med seg detaljene. De har stor sans for trash-art verket til Akerø. Mange synes det er morsomt. Jeg har ikke opplevd at noe har vært negative til «Ufør jo heller»-verket til Pål.

– Vi har også stående kunstverket «Kakefat» i lokalene. Det er også utstilt utenfor til tider. Jeg opplevde Akerøy som en mann som er opptatt av detaljer. Da han lagde kunst her i Harstad av ting, så var han på jakt etter en bamse som skulle være med i sitt bidrag til utstillingen «Tilbake til tingene». Den fant han på Fretex, minnes Nymoen.

Torsdag, fredag og lørdag åpnes dørene tre timer om dagen i Galleri Outsider Street Art i gågata. Her henger bildene til Herleik Kristiansen. Harstad-kunstneren har sin egen salgsutstilling der. Den skal etter planen stå fram til 25. januar.

VEST: Bergenseren Pål Akerø med sin installasjon i «Ting tingeling – ingenting» som ble laget i forbindelse med utstillingen «Tilbake til tingene. Foto: Tore Skadal Foto: Tore Skadal
høst: Sist høst jobbet fem kunstnere sammen i prosjektet «Tilbake til tingene» i lokalene til lokalenei gågata. Pål Akerø var med. Fra venstre: Are Andreassen (Fleinvær/Harstad) med Tjafsen, Pål Akerø (Bergen), Torstein Nilsen (Harstad), Ragnhild Gressnes (Tromsø/Harstad) og Simen Engen Larsen (Oslo). Foto: Einar Nymoen Foto: Einar Nymoen
DETALJRIK: Pål Akerø har også laget dette kakefatet som er på plass i Galleri Outsider Street Art. Foto: Tore Skadal