NAV Harstad deltar i allmøte med de ansatte i Telenor, sammen med Harstad kommune neste uke. Her skal de som mister jobbene få informasjon om hvilke muligheter de har gjennom NAV.

Ved et raskt søk på NAVs sider for ledige stillinger i Harstad kommune, kommer det i dag opp 49 ledige stillinger.

– Det er bare noe av bildet, ettersom bedrifter bruker flere forskjellige rekrutteringskanaler når de skal finne nye kandidater. Ledige stillinger utlyst via offentlige kanaler utgjør som regel bare 60 prosent av det som er det reelle markedet, forklarer markedsrådgiver Bjarne Glad i NAV Harstad, som skal delta i møtet med de Telenor-ansatte.

Bedrifter rekrutterer nye medarbeidere gjennom nettverk, kollegaer, andre bedrifter og gjennom andre ulike direkte henvendelser, såkalte åpne søknader.

Enorm etterspørsel

– De Telenor-ansatte møter altså ett arbeidsmarked med enorm etterspørsel etter arbeidskraft som ikke nødvendigvis vises ved søk i offentlige stillingsbaser, sier Glad.

Arbeidsledigheten i Harstad er den laveste på veldig, veldig mange år med 1,7 prosent arbeidsledighet ved utgangen av oktober. Troms ligger på tredjeplass i landet, for lavest arbeidsledighet med 1,6 prosent.

– Du må omtrent førti år tilbake i tid for å finne så lav arbeidsledighet som vi har i dag i fylket. Arbeidsledigheten i Harstad er også ekstrem lav. Her må du også veldig langt tilbake i tid for å finne lignenede tall. Sett fra overflaten så møter altså Telenor-ansatte verdens beste arbeidsmarked og det er et sug etter arbeidskraft i Harstad, sier Glad.

Men medaljen har en bakside. Som i resten av landet, er mange av bedriftene i Harstad kompetansebedrifter, med etterspørsel etter personer med fagbrev eller høyere utdanning.

Mismatch

– Som i landet forøvrig er det en mismatch mellom tilbud og etterspørsel, så på alle mulige måter formidler vi til ungdom at de må skaffe seg fagbrev eller høyere utdanning, sier Glad.

Han sier at NAV ikke har kartlagt hvilken kompetanse som finnes blant de Telenor-ansatte som nå mister jobben.

– Det første budskapet til de som nå blir ledige er at de registrerer seg som jobbsøkere. Jeg er ganske sikker på at flere av de rammede allerede er på banen og frampå gjennom sine nettverk for å finne seg nytt arbeid. Det er en veldig moderne og akseptert måte å søke jobb på, ettersom bedriftene også bruker andre kanaler for å finne nye arbeidstakere.

NAV har fått forståelse av at de Telenor ansatte vil bli ledig på ulike tidspunkt, ved at man har forskjellig oppsigelsestid. Nå blir de registrert individuelt for å kartlegge kompetanse og muligheter i markedet. I de tilfellene der det er aktuelt, kan NAV bistå med blant annet tilskuddsordninger eller kompetansehevende tiltak.

– Vi har også regelmessig og bred kontakt med bedriftene i kommunen, og tror nok vi vil bli kontaktet fra bedrifter som er ute etter Telenor-ansatte, så vi kommer selvsagt til å bruke våre veldige gode relasjoner for alt det er verd for Telenor-ansatte, sier Glad.