Trondenes tingrett mener mannen også må betale 30.000 kroner til en av de fornærmede og 2.000 kroner i saksomkostninger. Dommen er midlere enn aktors påstand.

Han er dømt for 23 forskjellige forhold i tidsrommet 2. oktober 2015 til 15. august 2017. 11 personer vitnet i saken.

I dommen kom det fram at tiltalte tok seg inn i en leilighet 13. april 2016 for å gjøre opp med vedkommende som bodde i den. Tiltalte hadde med seg en metallstang og en eldre bror. Tiltalte slo fornærmede tre ganger med metallstangen. Fornærmede fikk også et åtte centimeter langt kutt i underarmen etter at det ble brukt en knust keramikkbit. I tillegg hadde mannen flere kutt, hevelser og sårskader i ansiktet, i hodet og i høyre håndbak. Det var vitner til denne henvendelsen.

Tiltalte er også dømt for bruk/oppbevaring og forskjellige narkotiske stoffer, som amfetamin, hasj, MDMA og anabole tabletter.

Tiltalte har erkjent flere forhold. Det er noen forhold han ikke husker. Tiltalte er flere ganger stoppet for kjøring ruspåvirket uten førerkort. En gang ble han stoppet av politiet på Trastad. En annen gang skulle han hente en kamerat på flyplassen, men kjørte utfor veien ruspåvirket. En tredje gang ble han stoppet i Havnegata med rus tilsvarende 1,20 promille. 12. desember 2015 havnet tiltalte i klammeri på et av byens utesteder. Da slo han en annen mann flere ganger med den andre mannens sko. I forbindelse med et kebabkjøp natt til 12. desember 2015 slo han en mann hardt i bakhodet med knyttet neve slik at mannen falt om.

Retten mener voldsutøvelse, ruspåvirket kjøring og narkotikaovertredelser utgjør et alvorlig samfunnsproblem. Retten har i formildende retning lagt vekt på at flere tiltaleposter er gamle, som kroppsskade og tre tilfeller av ruskjøring. Det var også formildende at tiltalte har gitt en uforbeholden tilståelse på flere av sakene. Han er dømt for brudd på flere straffelover, vegtrafikkloven, legemiddelloven og våpenloven. 20. november 2016 hadde han et knokejern i lomma. Tiltalte forklarte i retten at han brukte at med knokejernet fordi har han mange uvenner.

Tiltalte er uten arbeid, uten inntekt. Han er tidligere straffet og bøtelagt for forbrytelser av lignende karakter. Blant annet er han dømt for to tidligere tilfeller av voldsutøvelse.