Tirsdag møtes styret i Telenor der en av sakene på dagsorden handler om nedleggelsen av rundt 80 arbeidsplasser ved kundesenteret i Harstad.

Gudmundsen håper i det lengste at styret ser verdien av å ha en avdeling i Nord- Norge.

– Ikke slukk lysene i nord

– Telenor har alltid hatt en spesiell markedsposisjon i Norge og vært en del av det norske samfunn. Ender de med et vedtak om å legge ned i Harstad betyr det at de slukker lyset i landsdelen, noe jeg på det sterkeste oppfordrere selskapet til ikke å bidra til.

– Ikke minst med tanke på at de tidligere har lagt ned avdelinger i Hammerfest, Finnsnes, Bardu og Vardø, sier Gudmundsen.

Deler av driften i Harstad

– Jeg har naturligvis forståelse for at styret må forholde seg til endringer som skjer knyttet til den teknologiske utviklingen, og at behovet for den type tjenester avdelingen i Harstad har stått for er synkende.

SKJEBNEDAG: I dag avgjør styret i Telenor kundesenteret i Harstads fremtid. Kent Gudmundsen ber styret se fordelene ved å beholde denne avdelingen i nord.

– Det bør likevel være mulig for selskapet å beholde deler av driften i byen. De har fortsatt denne type tjenester spredt utover landet.

– En mulighet er kanskje å redusere antall ansatte ved alle avdelingene fremfor å fjerne kun en hel avdeling i Harstad, undres Gudmundsen.

– Like konkurransedyktig i nord

– De tilbyr i tillegg de samme tjenestene fra noen av sine kontorer i utlandet. Da burde de heller sett på fordelene av å styrke seg på hjemmebane. Jeg har så langt ikke blitt overbevist om at disse tjenestene er billigere å drifte fra utlandet enn fra Nord- Norge.

– Så vidt meg bekjent er både fiber og annen IKT-infrastruktur minst like konkurransedyktig i nord som fra for eksempel Sverige, sier Gudmundsen.

– Føler ikke samme eierskap

– Dette handler etter mitt syn også mye om Telenors omdømme. Jeg er ikke like sikker på om styret har vurdert de konsekvensene det kan innbære at selskapet ikke lenger blir like synlig i Nord- Norge.

– Det kan bety at kundene ikke lenger føler samme eierskap til Telenor, og dermed lettere kan skifte over til andre teleselskaper.

– Jeg ønsker ikke å blande meg inn i styrets avgjørelser, men oppfordrer likevel styret å være seg sitt ansvar bevisst, og foreta en helhetlig vurdering før avgjørelse fattes, sier han.

Telenor ønsket ikke kommentere denne saken mandag.

Les mer om Telenors kuttplaner i Harstad

De tillitsvalgte: – Telenors historie er ikke på vår side

Stortingsrepresentanten: – Nedleggelse i Harstad er en risiko for Telenor

Holder tett: Disse spørsmålene vil Telenor ikke svare på