Flere personer fikk fredag kveld og utover natten med seg at politiet hadde rykket ut til Ruggevik, og at det var snakk om en væpnet aksjon. Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Morten Augensen, kunne bekrefte dette lørdag formiddag.

- Det var en vanskelig person som var truende som gjorde at vi rykket ut. Han hadde en kniv på seg, og vi valgte å være føre-var. Vi fikk personen pågrepet etter hvert, sier Augensen.

Politiet rykket ut etter at mannen hadde kommet med trusler mot familien. Publikum hadde tipset om atferdens hans rundt klokken 21.00 fredag kveld.

- Det er opprettet en sak på de truslene han kom med. Han kom med trusler mot familien og mot politiet. Etter at mannen ble pågrepet har han vært fremstilt hos lege, og han er hos oss nå. Ut ifra hans oppførsel ser det ut til å være rusrelatert. Truslene må han svare for i ettertid, i edru tilstand, sier operasjonslederen.

Pågripelsen fant sted i Mølnåsen i Ruggevik.

- Patruljen rykket ut, og fikk kontroll på han etter hvert. Selve pågripelsen foregikk udramatisk. Politiet gjorde en god jobb, og må berømmes for det, sier Augensen.