Turlaget var tidlig ute med merking og skilting av turløyper etter etableringa av turlaget i 1999 men nå skal man skifte ut, supplere og forbedre nåværende skilting i samsvar med den nasjonale standarden for gradering og skilting av turløyper.

Friluftsmidler og Ildsjelpris

Skiltgruppa i Evenes Turlag består av Magne Fredriksen, Sunniva Gabrielsen, Oddbjørn Martinussen og Unn Kristin Laberg. Disse har jobbet med skiltprosjektet siden høsten 2016 og turlaget fikk tilsagn om kr. 95 000 fra Nordland fylkeskommune i sommer. Turlaget fikk som kjent også nasjonal ildsjelpris i år pålydende kr. 10 000 og turlaget bestemte at beløpet skal brukes til skilting. Dermed var økonomien i boks og arbeidet med å bestille skilt, stolper og stolpefester kunne starte etter sommerferien.

Stor dugnadsjobb venter

I tillegg til møter før jul i fjor og i vinter for å få på plass en god søknad om tilskudd, så har gruppa møttes nesten hver søndags ettermiddag i høst. Man har jobbet med den nidtidige bestillingslista av skilt der en må planlegge hvor høyre- og venstrepilskilt, stedsnavnskilt m.fl. skal være i terrenget og hvor mange skilt av hver, vanskelighetsgrad, høydemeter, avstand m.m. For hvert stikryss, startpunkt osv. er det bestemt på detaljkart hvilke skilt hvor. Dette grundige arbeidet nå vil gjøre det enklere når den enorme dugnadsjobben med å sette ut skiltene skal gjøres neste barmarkssesong. Her må mange hjelpe til. Bestillingslista ble klar nylig og hele 115 skilt bestilles i disse dager fra et firma som har spesialisert seg på den nasjonale turskiltsatsinga. Infoskilt til startpunktene skal også bestilles, skiltgruppa jobber videre med disse etter jul.

- Skiltprosjektet er et veldig stort prosjekt, kanskje det største i lagets historie etter restaureringen av Niingshytta, sier leder i turlaget Einar Pettersen på turlagets hjemmeside.