Tidligere i år ble organisasjonen tildelt 150 000 kroner fra Gjensidigestiftelsen til innkjøp av beredskaps-sekker. Onsdag kveld var det duket for utdeling av myke og harde pakker til folkehjelpa i Harstad.

I tillegg markerte laget avslutning på et stort dugnadsprosjekt med skiftning av tak på lagets hytte på Bjørnhaugen. Dette arbeidet ble gjort mulig som følge av støtte fra Sparebanken 1 Nord-Norge sitt gavefond.

- Gjensidigestiftelsen bevilget 150 000 kroner til nytt beredskapsutstyr og i tillegg støttet en del lokale aktører prosjektet slik at rundt 160 000 kroner var disponible til formålet, sier leder Inge Fagerland og fortsetter

- Da pengene var klare startet en møysommelig prosess med å finne egnet utstyr til bruk under søk og redning. Det passet derfor perfekt at Norsk Folkehjelp sentralt har valgt og tilpasset en ryggsekk som skal benyttes av organisasjonens sanitetsmannskaper. Utstyret til å fylle disse ble nøye vurdert. I sekkene finnes termo duk, hodelykt, førstehjelpsutstyr, spade og mye mer tilpasset sanitetsoppdrag.

- Sekkene er i tillegg en del av uniformen til Norsk Folkehjelp og er merket med organisasjonens logo, sier Fagerland.

- Mange av våre medlemmer har mye privat beredskapsutstyr, men det å ha en ferdig pakket beredskapssekk klar til enhver tid har mange fordeler, -det reduserer responstiden og sørger for at folkehjelpa stiller med godt og egnet utstyr på aksjoner. Totalt er det nå pakket og levert ut 18 sekker med utstyr, sier Fagerland.

Til stede under gavegildet var Camilla Rørvoll fra Gjensidigestiftelsen. Hun var imponert over alt utstyret som nå var kommet på plass.

- Gjensidigestiftelsen har særlig fokus på helse og trygghet og under dette inngår blant annet sikkerhet, fysisk aktivitet og kosthold. Dette prosjektet var godt å kunne bidra til, sa Rørvoll under arrangementet.

-Ordentlig utstyr er nødvendig for å kunne delta på aksjoner som ofte skjer i utfordrende vær, og langt utenfor vei. Frivillig arbeid må verdsettes, avsluttet Rørvoll.

Det var mange og glade medlemmer i Norsk Folkehjelp Harstad som stolt kunne pakke hver sin beredskapssekk. Julaften kom tidlig i år.

Storstilt dugnad

Tidligere i høst kunne en sliten, men fornøyd dugnadsgjeng ferdigstille nytt tak på folkehjelpa sin hytte på Bjørnhaugen. Fire helger i september ble reservert til dugnad på lagshytta. I alt 17 mannskaper arbeidet nesten 1000 timer med prosjektet. Det ble skiftet tak og undertak, samt at taket nå dekker alle verandaer rundt hytta. Tidligere har man vært plaget med snøras fra tak som har ødelagt deler av verandaen rundt hytta.

- Norsk folkehjelp gjør en fabelaktig frivillig innsats med opplæring og redningsarbeid. Så det er med stor glede vi gir dem midler til hytta si. Alt arbeid trenger gode arenaer og etter å ha besøkt hytta er jeg sikker på at dette er en gave som går til et godt formål. Hytta kan fungere som base for begge deler av deres arbeid, det sier Mona Slåtto Olsen som er banksjef i Sparebank 1 Nord-Norge i Harstad.

- Jeg lar meg imponere over den frivillighet som legges ned for å rekruttere og lære opp ungdom til redningsarbeid. Og ikke minst at når ulykka er ute så kan vi stole på at medlemmene deres trår til i frivillig redningsarbeid sier Mona Slåtto Olsen i Sparebanken 1.

Alle gode ting er tre

En søknad til Ekstra Ekspress ga også uttelling tidligere i år. I 2017 har gruppen kunnet investere i 4 nye dukker med hjertestarter til bruk i opplæring i hjerte-lunge-redning, samt bruk av hjertestarter. Målet er å lære opp flest mulig i bruk av hjertestarter. Har du lyst å lære, ta kontakt med Norsk Folkehjelp Harstad.

Hver onsdag har vi åpent hus i dykkerklubben sine lokaler på Hagan. Her har vi et tema for hver kveld, som for eksempel kart og kompass, skred, søk, førstehjelp, GPS, nødnett, mm. Kaffen er alltid kokt, så kom gjerne innom.

For mer informasjon om lokallaget, sjekk vår hjemmeside www.nfharstad.no.

DEMONSTRASJON: Camilla Rørvoll fra Gjensidigestiftelsen tar en titt på utstyret de har vært med å finansiere. Inge Fagerland demonstrerer sekken og dens innhold.
PAKKING: Sverre Vigstad, Frode Nielsen og Frøydis Frantzen pakker utstyr i hver sin sekk.
OVEREKKELSE: Mona Slåtto Olsen sammen med noen av dugnadsgjengen som har byttet tak på folkehjelpshytta i høst. På bildet: Mona Slåtto Olsen, Inge Fagerland, Ann Kristin Larsen, Torunn Stene Jonassen, Roy Jonassen og Sverre Vigstad