Ryktene fortsetter å gå rundt voldtektssaken som ble anmeldt torsdag i forrige uke. Da pågrep politiet flere menn etter at en kvinne rapporterte om voldtekt i en sentrumsleilighet i Harstad.

De mistenkte ble løslatt etter avhør, og politiet venter nå på svar fra tekniske undersøkelser.

I mellomtiden går ryktene i Harstad. Senest i dag fikk Harstad Tidende høre at to mindreårige jenter skal være involvert i saken. Det stemmer ikke. Det er en kvinne i 20-årene som har meldt fra om at hun ble utsatt for voldtekt.

Politiet har registrert ryktene.

- Jeg oppfordrer folk til å tenke over hva de legger ut. Det er mennesker det dreier seg om. Det er blant annet ubehaglig for fornærmede og familien, sier Johnsen.

De islam- og innvandringskritiske nettsidene nattnytt.com og document.no har også skrevet om saken. På sistnevnte nettside finner du et intervju med Tommy Johnsen. Ifølge document.no avviser Johnsen å ha sagt at de mistenkte i saken er norske statsborgere. Førstnevnte nettside skriver derfor "Norsk presse tatt i LØGN".

Feilinformasjon Nettstedet nattnytt.com og document.no er blant dem som sprer feilinformasjon om saken. Foto: Skjermdump

Til Harstad Tidende sier Johnsen at det er feil.

- Her må de ha misforstått. Alle de mistenkte er norske statsborgere, sier Johnsen til Harstad Tidende mandag morgen.

Også på appen jodel diskuteres saken flittig. Her etterlyses det også mer informasjon fra mediene.

"Hvorfor er det så lite media på den gruppevoldtektsaken. Ka e det dem vil skjule?" skriver en.

Harstad Tidende spurte mandag politiet om det er noe nytt fra etterforskningen.

- Nå sier vi ikke mer før den er ferdig etterforsket, svarer Johnsen.

- Hvorfor vil dere ikke si mer?

- Vi ønsker nå å samle trådene og finne ut hva som har skjedd, sier han.

Fredag snakket Harstad Tidende med Oddmund Nilsen ved Harstad politistasjon og nevnte da at ryktene fremdeles går rundt saken.

- Vi kan ikke kommentere alle rykter. Informasjonen som vi har kommet med i media er korrekt. Ut over dette har vi ikke noe å si på dette tidspunktet.