I god tid før innsamlingsstart klokken 16 kom representantene for de ulike skolekretsene til rådhuset for å hente bøsser og annet nødvendig materiell. En av dem som var på plass var Glenn Ruben Berg-Olsen.

– Jeg har gått innsamling i mange år, sa han. – Og alltid i sentrum.

Mange nok

Hugo Kjelseth, Håkon Vahl og Anita Vikholt Hansen hadde tilhold i rådhuset, der de fordelte de ulike frivillige til de ulike områdene i sentrum.

– Vi har flere av våre nye landsmenn som er med på innsamlingsaksjonen, sa han, trygg på å nå flest mulig harstadværinger.

– Det skal være nok bøssebærere til å dekke alle husstander, sa han idet et kjent fjes dukket opp.

Martin Henriksen er så vidt i gang med en ny stortingsperiode for Arbeiderpartiet. Langhelga i Harstad gikk blant annet med til vandring til inntekt for Unicef. Han fikk beskjed om å konsentrere seg om Holstneset. Og det rakk han i god til før han måtte reise sørover igjen.

Glemte nesten

Glenn Ruben fikk ansvar for å hente inn mest mulig penger i Grottebadet, noen serveringssteder, hoteller og på kulturhuset, før Multicultura startet opp.

Han fikk T-skjorta og klistermerket som beviste at han var utsendt fra den lokale komiteen med nevnte Kjelseth i spissen. Da det var på tide å vandre ut i byen, var Glenn Ruben et øyeblikk i ferd med å glemme bøssa han hadde fått. Men han fikk den med seg, og var fast bestemt på å gjøre en god innsats.

Hadde svømt

Allerede på «første stasjon» traff Glenn Ruben tre år gamle Richard Breimo. Han og mamma Kunlanee Hasotsong hadde vært i badet og var snart på vei hjem. Richard unnlot ikke å fortelle hva han hadde gjort.

– Jeg kan svømme i det store bassenget, sa han.

Så fikk han penger av mamma til å putte i bøssa som Glenn Ruben holdt fram.

– Det er bra at vi kan hjelpe litt, slo Kunlanee fast.

Beskytter

Inntektene fra årets tv-innsamling går til Unicef sitt arbeid for barn som er rammet av krig og konflikt. Midlene skal gå til skolesaker, til videreutdanning av lærere og bygging av skoler i fem land: Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Rundt 100.000 bøssebærere i hele landet var i sving. De fikk gode ord med seg på veien av aksjonens høye beskytter, H.K.H. Kronprins Haakon.

– Det er utrolig meningsfullt å være med på tv-aksjonen. Det er en helt unik dugnad. Vi må hjelpe de som er sårbare, og i år er det kanskje de mest sårbare av de sårbare tv-aksjonen skal hjelpe: nemlig barn i krig og konflikt, sa kronprinsen til NRK.

Blir med neste år

Etter å ha tatt runden rundt i sentrum, var Glenn Ruben Berg-Olsen i Sparebanken Nord-Norge for å levere fra seg bøssa. Nå er det bare ett år til neste tv-aksjon.

– Jeg har gått i mange år, og blir med neste år også, slo han fast.

INNSAMLER: Etter å ha vært innom Grottebadet var Glenn Ruben klar for Scandic hotell. Foto: Ivar L. Paulsen