Det var ikke bare sola som fikk Harstad til å vise seg fra sin aller mest fargerike side søndag ettermiddag. Byens mange ulike folkegrupper hadde nok en gang trommet sammen en fargesprakende forestilling med musikk og dans fra forskjellige land og regioner. Det var 24. året at Multicultura ble arrangert. I drøyt en og en halv time kunne de 600 publikummerne i salen låne øyne og ører til alt fra afrokubansk dans, via bollywoodsang og spretten rap, til joik utført av en samisk gruppe fra Skånland.

Barna danset

To ulike dansegrupper med barn inntok scenen, etter at Didiet Veliz og Marco Acea hadde åpnet showet med heftig dans fra Cuba. Danserne fra Harstad kulturskole var en hyllest til somaliske kvinners kamp i hverdagen, mens Madina Koons unge hiphopere var fulle av energi. En filippinsk dansegruppe kledd i flotte, fargerike kostymer bidro med en tradisjonell dans, og en gruppe afghanske menn hadde reist fra Sjøvegan for å framføre en dans fra sitt hjemland.

Grenseløs musikk

Musikkinnslagene var like varierte. Både nåværende fribymusiker Hamid Sakhizada og forgjenger Abazar Hamid var hjertelig tilstede. Det samme var Marte Valle, som også holdt dagens tale. Hun la vekt på at med dagens flyktningekatastrofe, så trenger vi Multicultura mer enn noensinne. Hun sa også at hun var ufattelig stolt av å komme fra en by som år etter år har greid å gjenskape et arrangement som Multicultura. Sammen med ulike utøvere fra Sudan, Thailand, Norge og Sri Lanka skapte de profesjonelle utøverne en atmosfære hvor det musikalske språket viste tydelig slektskap uavhengig av geografisk opprinnelse. Legg til fargerike kostymer og smakfullt lys, så var hele fargepaletten der. Til slutt møttes både publikum og utøvere i foajeen til Universitetet for en smakfull meny bestående av mat fra 18 ulike land.