Det må vi gjøre noe med, sier Elin Storsletten i Tryggere Lokalsamfunn i Harstad kommune.

Hun sier videre at det er flott og samarbeide under Refleksdagen med NAF, politiet og veivesenet om denne aksjon som skal få flere av oss til å bruke refleks.

Osvald Ludviksen representerte NAF Harstad på standen som var på Sjøkanten senter torsdag.

–Vi stiller opp på refleksdagen for vi registrerer jo som bilførere at mange av oss har mange refleksbrikker og vester hjemme men glemmer å ta dem på når vi går ut en mørk høst og vinterkveld, sier Ludviksen.

– Dersom vi ser på det været som er ute i disse dager med regn og våt asfalt, så anbefaler vi også folk til å bruke refleks i sentrum sier Katrine Kvanli fra Statens vegvesen.

– Husk på å feste refleks på alle jakker vi bruker men det finnes jo vester som er lett å ta på utenpå ytterjakker da er vi godt synlig for alle som kommer kjørende, sier Kvanli.

To aspiranter fra politiet, Kristine Madsen Tharaldsen og Oda Moksnes, var også på plass på standen for å være med på refleksdagen.

– Det er mange som går forbi her og derfor er det positivt å stå her å dele ut refleks brikker hvor det står politi da slår vi to fluer i ett smekk beskytter folk i trafikken og markedsfører politietaten sier de begge.

– De små som vi har her er lett å stikke i lommen å ta ut når du trenger dem, de tar liten plass sier Tharaldsen.

Refleksdagen arrangeres hvert år og det ser ut til at vi trenger på minnelse gang på gang.

– Vi får oppfordre unger til å passe på at de voksne tar på refleksen for de er flinkere til å bruke brikkene og vestene sier Katrine Kvanli fra Statens vegvesen til slutt.

Gavmilde utdelere: Både Katrine Kvanli og Elin Storsletten var fornøyd med oppmøtet så langt og de fikk delt ut masse refleks. Foto: Bengt Simonsen
Refleksdagen: Folk begynte å samles like etter at de fikk satt standen på plass og alt av refleks var gratis.