Men han oppfordrer flere voksne til å melde seg.

Vanlig praksis er at det skal være minst en voksen sammen med barna som går rundt med innsamlingsbøssene.

Blir aldri for mange bøssebærere

– Dette har alltid vært gjennomført som vanlige rutiner. Først og fremst fordi barna skal føle seg trygge. På noen av kjørerodene er det nok at de voksne sitter i bilen mens barna banker på dørene.

– Selv om vi per i dag har 6.- 7.- klasseelever fra alle skolene i byen på plass, er det fortsatt behov for noen flere voksne i enkelte skolekretser. Vi vet av erfaring at mange melder seg som bøssebærere på selve innsamlingsdagen, noe vi håper blir tilfelle også i år.

– For dem som har lyst å gå med bøsser, men ikke har vært med tidligere, er det bare å melde seg i foajeen i underetasjen på rådhuset fra klokken 15.30 søndag. Det blir aldri for mange bøssebærere, og det gjør ingenting om det er flere som går sammen om en bøsse, sier Kjelseth som også ønsker å informere om at det også er andre muligheter enn å putte penger på bøssene.

– Hver bøsse er utstyrt med et Vipps-nummer. Alt som gis via Vipps blir registrert som gitt fra Harstad. Dessverre gjelder ikke det samme for det som gis via Vipps på lappene som henges på dørene. Derfor oppfordrer vi alle til å enten gi kontanter eller vippse når bøssebærerne banker på, sier han.

80.000 fra næringslivet

Onsdag satt han sammen med fem andre og ringte rundt til byens næringsliv for å samle inn penger til årets TV- aksjon, der pengene går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn som er rammet av krig og konflikter i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør- Sudan.

– Vi fikk inn 80.000 kroner gjennom denne ringerunden. Det var flere som ga penger i år enn hva tilfellet var i fjor. Det var flere vi ikke rakk å ringe, eller ikke var til stede da vi ringte.

– Det er imidlertid fortsatt mulig for næringsdrivende og lag og foreninger å bidra ved å logge seg inn på giverstafett.no. Alle som gir gjennom dette nettstedet vil motta en faktura på e-post.

– Bidrag som kommer inn hit blir registrert på Harstad som giverkommune, og vil være med å bidra til at snittet per innbygger øker, sier Kjelseth.

Onsdag samlet fra venstre Preben Woll Bostad, Hugo Kjelseth, Bjørn Borgersen, Per Pedersen, Maria Serafia Fjellstad og Håkon Vahl inn 80.000 kroner til TV- aksjonen. Foto: Lars R. Olsen