Fylkestingspolitikerne fra Harstad har lagt ned en stor innsats for å berge Rå videregående skole fra å bli sammenslått med de videregående skolene i Harstad.

– Politikerne fra Sør-Troms er kjempefornøyde med at fylkesrådet har lyttet til våre argumenter, sier gruppeleder for Venstre på fylkestinget, Jan Fjellstad. Sammen med Aps gruppeleder Kari-Anne Opsal har han hatt konstruktive samtaler med fylkesrådet, der de har lagt fram alle gode argumenter for at Rå fortsatt må videreføres på Borkenes.

– Jeg tror nok at noen i fylkesadministrasjonen ønsket å slå sammen Rå med Heggen og Stangnes, i et nytt skolebygg, men det klarte vi heldigvis å forhindre. Det politiske flertallet vil beholde skolestedet Rå. Nå kan ansatte og elever ved skolen slappe av, Rå er berget, sier Fjellstad.

– Hvor sikker kan Rå videregående skole være på at dette vil bli utfallet når fylkestinget behandler saken?

– Beskjeden fra flertallet i fylkestinget er å betrakte som en marsjordre fra samarbeidspartiene i Troms, Ap, KrF, Sp og Venstre, sier Jan Fjellstad.

Troms SV har også støttet fullt opp om Rå videregående skole. Edvin Eriksen hadde i går en interpellasjon i fylkestinget der han snakket varmt for skolen på Borkenes.

Glad rektor

Rektor Roar Røkenes er glad for støtten fra politikerne.

– Vi har levd med usikkerhet i flere år nå, og derfor var det godt å få klar beskjed fra politisk hold om at skolen skal bestå, sier Røkenes.

Skolen har gjennom årene merket at usikkerhet rundt fremtiden til skolen har ført til nedgang i antall søkere.

– Elever kvier seg til å søke til en skole som trues med nedleggelse, sier han.

Han ser ikke bort fra at gladmeldingen blir feiret med en aldri så liten kake i løpet av dagen.

Elevtallet øker

Rå videregående skole har i dag 205 elever – 30 flere enn i fjor.

– Vi har hatt en sterk økning til idrettslinja, til faget hverdagslivstrening, barne- og ungdomsarbeid og til flere andre linjer, sier rektoren.

Rå videregående skole er en betydelig arbeidsplass i Kvæfjord kommune. Skolen teller over 70 ansatte, av disse er vel 30 lærere.

FORNØYD: Kari-Anne Opsal (Ap) og Jan Fjellstad (V) har spilt en viktig rolle i kampen for å bevare skolen. Foto: Turid Ingebrigtsen