Oppdatert: Vegvesenet svarer nederst i teksten

Da en kvinne kjørte over Aunfjellet på Fylkesvei 2 onsdag morgen kom hun forbi et parti der det har rast ut flere steiner. Et par av dem var store, sier tipseren.

- Den ene var så stor at den fort kunne ha kverket noen hvis den traff en bil.

Tipseren, som ønsker å være anonym, sier at hun ikke lenger har trua på mindre sikkerhetstiltak på fjellet.

- Det eneste som er helt sikkert er tunnel. Alt annet er bortkastede penger.

Aune grendelag er blant dem som jobber for å få tunnell til bygda. I august møtte grendelaget kommunen for å legge fram sitt sin.

Til stede var rådmann Hugo Thode Hansen, flere etatssjefer, leder i økonomiutvalget, Aps Kari-Anne Opsal, avdelingsdirektør Geir Jørgensen i Statens vegvesen og åtte medlemmer av grendelaget.

– Jeg visste at kommunen hadde gjort lite med beredskapsplanen for bygda. Men at de omtrent ikke hadde gjort noen ting, hadde jeg ikke trodd, var en av kommentarene fra møtet som du kan lese mer om her.

Tor Ivar Johnsen i Statens vegvesen sier at entreprenøren med ansvar for Fylkesvei 2 har vært på stedet og fjernet steiner fra veien.

- Det var én stein som var litt stor. Ellers ser det ut som det meste er vasket ned av regent og havnet i grøfta. Noe av det spratt opp igjen på veien.

Johnsen virker ikke veldig overrasket over at det faller mindre steiner på vegbanen.

- Noe vil det komme. Spesielt etter de nedbørsmengdene vi har hatt de siste dagene, kan det falle noe, men ikke i alarmerende grad. Vi har hengt opp nett og sikret fjellet, men de minste steinene er vanskelige å sikre seg helt mot.